Caravana BMW la Piatra-Neamț

0

Noul BMW X3 şi primul BMW X2 din istorie sunt vedetele sesiunilor de test drive la Caravana BMW – Automobile Bavaria din Piatra-Neamţ, între 26 şi 27 iunie, la Central Plaza Hotel.

Publicul din Piatra-Neamţ va avea ocazia să testeze şi să descopere tehnologia de ultimă generaţie a noului BMW X3 şi a primului model BMW X2, timp de două zile, alături de multe alte modele din gama BMW şi MINI, la Central Plaza Hotel, eveniment desfăşurat în perioada 26-27 iunie.

În cadrul caravanei, clienţii BMW din oraş şi împrejurimi vor beneficia de cele mai noi oferte BMW Service de sezon, cu reduceri promoţionale, si tombolă cu premii. De asemenea, echipa Automobile Bavaria Bacău va prezenta clienţilor şi pasionaţilor BMW din Piatra-Neamţ, noile modele BMW X3 şi BMW X2, alături de multe alte modele din gama BMW şi MINI.

Împreună cu noile modele BMW, vor fi prezentate serviciile premium dedicate posesorilor BMW: servicii de întreţinere şi reparaţie, servicii de buy-back şi trade-in pentru vehicule noi şi rulate, piese de schimb şi accesorii de origine BMW şi oferte speciale BMW Service, dedicate fiecărui tip de client. Cei prezenţi la eveniment vor avea ocazia să testeze noul BMW X3 şi primul model BMW X2 din istoria mărcii, care combină formele dinamice şi proporţiile reduse ale unui coupé, cu construcţia robustă a unui model BMW X.

Pentru cei interesaţi de un model BMW rulat, BavariaUsed.com a pregătit oferte speciale pentru automobilele din stoc, cu 24 de luni garanţie şi servicii de finanţare avantajoase. Astfel, cei care doresc achiziţionarea unui BMW din Germania pot accesa cu uşurinţă stocurile de acolo.
George Mahu, Branch Manager, Automobile Bavaria Group: ” În acest an venim cu două noutăți importante din clasa mașinilor de teren, BMW X2 și X3.  Noul BMW X3 este un model de succes, ajuns la cea de-a treia generație, vândut în peste un milion de exemplare. Este un model care a dus mai departe un concept de la BMW X5, lansat în 1994. Dimensiunile exterioare au crescut ușor față de generația precedentă, se păstrează în continuare distribuția maselor de 50-50% pe ambele punți.
BMW X2 este un model nou din gama concernului BMW, apărut anul acesta. Este un un concept care preia componente de la BMW X4 și X6, o bază care se numește Sports Activity Prepare. Un element foarte important îl reprezintă sportivitatea mașinii. Jantele standard sunt de 17 inch, cu o opțiune de până la 20 de inch. Standard, mașina este dotată cu tracțiune față, însă poate fi dotată ulterior și cu tracțiune integrală, în funcție de motorizare. De asemenea, mai notăm un display de 8,8 inch, cu ecran tactil, sisteme media cu hot spot. 

Lucian Vişan, Group Used Cars Sales Director, Automobile Bavaria Group: Clienţii din Piatra-Neamţ sunt foarte importanţi pentru Automobile Bavaria Bacău, unul dintre centrele importante de vânzări auto rulate din cadrul grupului Automobile Bavaria. Cu 34 unităţi livrate în primele 5 luni ale acestui an, dealerul Automobile Bavaria Bacău  are o creştere cu 30% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2017. În centrul de competenţă vânzări BMW şi MINI rulate, oferim garanţie de până la 24 de luni pentru autovehiculele comercializate, istoric certificat împreună cu soluţii de finanţare leasing financiar, operational si credit auto. Soluţiile de trade-in şi buy-back oferite clienţilor noştri se traduc prin fidelizarea acestora şi prin garanţia unui produs de calitate. Pentru anul 2018 ne propunem o creştere peste media pieţei auto premium, creştere garantată de calitatea serviciilor şi produselor comercializate de noi.

  • Amănunte despre noul BMW X3 și primul BMW X2 din istorie

Noul BMW X3 vine cu o gamă fără egal de tehnologii în segment, inclusiv ultima generaţie de BMW iDrive cu ecran cu funcţie touch (disponibil în combinaţie cu sistemul de navigaţie BMW Professional), control prin gesturi, cel mai sofisticat sistem head-up display, BMW display key sau ultima generaţie a sistemului BMW xDrive.

Noul model stabileşte o serie de repere importante în segment: cel mai bun coeficient aerodinamic din segment, Cd de numai 0.29, dar şi cea mai mică masă (de exemplu BMW xDrive20d – 1825 kg). Aceasta, combinată cu sofisticata tehnologie de motoare BMW TwinPower Turbo şi distribuţia de mase 50:50 se traduce prin eficienţă şi performanţă dinamică de vârf pentru gama BMW X3.

BMW X3 a fost automobilul care, în 2003, a lansat segmentul SAV (Sports Activity Vehicle) de clasă medie. De atunci, BMW a vândut peste 1,5 milioane de unităţi. Este unul din cele mai versatile modele BMW din gamă, oferind un spaţiu interior generos, performanţe off-road, dar şi dinamica şi eficienţa pentru care modele BMW sunt recunoscute. De la lansarea primului model şi până în luna august 2017 au fost livrate 3943 modele noi în România. După BMW X5, BMW X3 a fost unul dintre cele mai populare modele pe piaţa din România şi este de aşteptat să joace un rol foarte important şi pe viitor.

6 din 10 modele vin echipate cu Head-up display, în timp ce 4 din 10 vin cu noua BMW Display Key, 3 din 10 cu sistem de control al gesturilor. Peste 80% din noile modele BMW X3 vor fi echipate cu sistem de navigaţie (în marea majoritate sistemul extins BMW Professional, cu ecran cu funcţie touch).

În ceea ce priveşte designul, cea mai populară culoare se dovedeşte Albastru Phytonic – mai bine de 1 din 3 maşini vine în această configuraţie. Peste 80% din maşini vin echipate cu roţi de 19 inch. Aluminiul este elementul de decor cel mai popular la interior, cu peste 30% din opţiuni, în timp ce mai bine de una din două modele vine cu butoane cu elemente de decor galvanizate.

Primul BMW X2 din istorie

Designul curajos, fără compromisuri al noului BMW X2 este evident la prima vedere. Acest automobil iese în evidenţă în orice situaţie. Chiar lângă fraţii săi mai mari – BMW X4 şi X6 -, BMW X2 are o prezenţă distinctivă. Principalul factor de diferenţiere este un limbaj de design nou, care combină formele dinamice şi proporţiile reduse ale unui coupé cu construcţia robustă a unui model BMW X.

BMW X2 reprezintă o expresie a dinamicii moderne şi extrovertite. Conceptul său de automobil independent aduce o faţetă nouă, proaspătă şi interesantă a BMW în segmentul compact.

Pe şosea, BMW X2 are atitudinea unui atlet în forma sa de vârf. Acest lucru este valabil pentru versiunea de bază şi chiar mai mult pentru modelele M Sport şi M Sport X. BMW X2 M Sport X combină elemente de design de la BMW M cu cele ale familiei BMW X. De notat că, pentru prima dată, în lista de preţuri, BMW face trecerea de la linii de design, la modele – M Sport şi M Sport X.

Accent pe proporţii dinamice Proporţiile BMW X2 sunt cele care creează o prezenţă expresivă şi dinamică. Modelul este mai scurt şi mai scund cu peste şapte centimetri faţă de BMW X1 – şi totuşi are acelaşi ampatament. Dispunând de console scurte, are şi o linie a acoperişului în stil coupé şi o grafică subţire a geamurilor.

Un caracter distinctiv care se îndepărtează de scenariul BMW – Multe dintre detaliile de design evidenţiază natura autonomă a BMW X2, în timp ce semnalează – simultan şi fără echivoc – apartenenţa sa la familia X. Tradiţionala grilă BMW a radiatorului este doar un exemplu, răsturnând forma trapezoidală obişnuită – acum se lărgeşte de sus în jos. Aceasta este prima dată când detaliul de design apare la un model BMW modern.

Un alt aspect remarcabil, mai tipic pentru un coupé BMW, este plasarea logo-ului mărcii pe montanţii C. Reminiscenţe ale modelelor BMW legendare, precum 2000 CS şi 3.0 CSL, reprezintă un alt element care subliniază aspiraţiile sportive ale BMW X2.

Sportivitate pe toate drumurile – Numitorul comun al tuturor modelelor BMW X2 este un şasiu îmbunătăţit care transferă agilitatea imensă şi dinamismul motoarelor BMW pe şosea, oferind astfel o bază excelentă pentru o experienţă impresionantă a condusului. Răspunsul automobilului poate fi adaptat printr-o simplă apăsare a comutatorului Driving Experience Control, care permite conducătorilor să aleagă între modul implicit COMFORT, modul ECO PRO de sporire a eficienţei şi modul SPORT. Setarea preprogramată, disponibilă prin modul SPORT, oferă automobilului un răspuns şi mai dinamic al direcţiei şi al sistemului de propulsie.

Dacă este specificată opţiunea Dynamic Damper Control (inclusiv o reducere a gărzii la sol cu 10 mm), suspensia automobilului poate fi ajustată şi mai precis la preferinţele şi cerinţele individuale.

Eficienţă excelentă şi aerodinamică de top – Motorul diesel de 2,0 litri aflat sub capota modelului BMW X2 xDrive25d generează o putere de 170 kW/231 CP şi un cuplu maxim de 450 Nm. În ciuda faptului că emite doar 139-133 g CO2/km* în ciclul de consum combinat, vârful de gamă diesel pentru BMW X2 ajunge la 100 km/h cu start de pe loc într-un timp impresionant: 6,7 secunde. Ambele motoare diesel sunt conectate cu transmisia Steptronic cu opt trepte. Toate modelele cu transmisie automată pot fi comandate opţional cu clapete de schimbare a vitezelor pe volanul sport, permiţând ca agilul BMW X2 să fie condus într-un mod şi mai sportiv.


Cu un coeficient aerodinamic Cd de doar 0,28, X2 xDrive20d este unul dintre cele mai eficiente aerodinamic modele din întregul segment. Generează o putere maximă de 140 kW/190 CP şi are emisii CO2 de doar 126-121 g/km* în ciuda cuplului de 400 Nm.

Mai multe detalii, în materialul filmat atașat mai jos.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate