Ce mai zice lumea prin oras ?

1

1 Comentariu
 1. nicu spune

  Daca pe Aleea Zimbrului nu se vor lua masuri cu amenajarea parcarilor de resedinta si notarea numerelor aferente fiecarui locatar ce are masina , atunci se vor inulti problemele pe iarna in aceasta zona , existand posibilitatea ca de multe ori sa se circule destul de greu pe aceasta portiune de straduta. Iar daca se va introduce si taxa de parcare cu ora pe strazile principale ale orasului si la piata, atunci cei care ne vor vizita cu mainile vor incerca sa ocoleasca oarecum parcarea masinii pe aceste strazi prin parcarea acesteia pe strazile din spate . Si cum acestea sunt super sufocante la ora actuala , vom avea partea de super algomerari pe viitor.
  De aceea indicat ar fi sa se amenajeze parcarile si sa arondeze fiecarui locatar parcarea aferenta , conform codului civil ce prevede ca orice cetatean sa dispuna de parcare in fata blocului, si dupa aceea sa se treaca la aducerea aparatelor de taxat pe strazile principale a orasului.
  Sa se procedeze la fel ca in Piatra Neamt , cu notarea numarului masinii in locul de parcare si dupa aceea va fi liniste , pentru ca se va introduce o oarecare ordine.
  Insa , pana la definitivarea locului de parcare ,ar trebui avute in vedere unele aspecte legate de parcarea ce ar trebui alocata locatarilor acelui bloc :
  – beneficiaza de parcare locatarul ce are masina inscrisa pe Romania si e platitor de taxa de parcare la primaria orasului Tg. Neamt . Acestia ar trebui sa beneficieze primii de loc de parcare , iar restul cu masinile inscrise in alte tari, sa intre pe lista suplimentara.
  – locurile de parcare se distribuie pe apartament , nu pe numarul de locatari din acel apartament . In sensul ca daca la o adresa (apartament) se gasesc 2-3-4 masini ale acelui locatar , atunci va primi o singura parcare , urmand ca dupa distribuirea fiecarui apartament cate un loc de parcare , restul de locuri de parcare sa fie distribuite suplimentar celor care detin mai multe masini la acea adresa. Adica , nu mi se pare normal ca unul care detine 2-3-4 masini sa detina 2-3-4 locuri de parcare , iar alt locatar sa nu detina nici un loc de parcare. Nu mi se pare corect .
  – celor care li s-au permis un loc de garaj sa nu li se mai permita distribuirea unui loc de parcare . Adica , nu mi se pare normal ca cineva sa aiba si garaj si loc de parcare.
  Iar ultima masura ar fi ca , cele de mai sus sa fie aplicate de catre persoanele apartinand primariei , si sa se vina la fata locului , in fiecare loc de parcare , cu listele masinilor inregistrate la primarie pentru fiecare locatar sau apartament , trasand si notand numerele de inmatriculare pe locul alocat fiecarei persoane in parte. Asa s-a procedat prin toate orasele vecine orasului nostru si asa mi se pare normal sa se procedeze si la noi.
  Altfel vom continua sa ne certam intre noi locatarii pentru o bucatica de parcare si sa ne facem dusmani intre noi , sau mai rau sa ne apucam sa ne devastam masinile intre noi. Lucru neplacut si nedorit . Dar cei care sunt in masura vor trebuie sa ia decizii in privinta aceasta pentru a nu se ajunge la asa ceva.

  Referitor la sandramalele de dupa blocuri , perfect de acord cu tine si cred ca ar cam trebui sa dispara astfel de constructii , pentru ca ducem lipsa de locuri de parcare si locuri de joaca pentru copii. Cine doreste astfel de sarndramale nu are decat sa-si vanda apartamentul si sa se mute la casa. Acolo e liber sa-si faca cate sarndramale doreste pe peticul sau de pamant.
  In oras , prin acceptarea de oferire de spatii pentru astfel de sandramale doar unor anumite persoane , s-ar considera discriminarea fata de restul locuitorilor acestui oras.
  Multumesc si as fi curios sa aud un punct de vedere din partea oficialitatilor legate de cele semnalate de mine mai sus.
  Numai bine !

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate