Servicii inexistente platite din bani publici

4

In ceea ce priveste relatiile contractuale dintre Primaria Tg. Neamt si SC EUROSAL TRADE SRL Tg. Neamt, auditul efectuat in perioada 16.07.2012-25.07.2012 a relevat iregularitati la contractul de concesionare a serviciului public de salubrizare nr. 1/03.09.2007 privind politica de preturi acceptata si modul prompt in care s-au efectuat platile de catre Primaria Tg. Neamt. Incheiat intre orasul Tg. Neamt, reprezentat prin domnul Arnautu Decebal, in calitate de concedent si SC EUROSAL TRADE SRL Tg. Neamt, reprezentata prin administrator Airinei Stelica, in calitate de concesionar, contractul prevede exploatarea serviciului public de salubrizare. Durata contractului este de 8 ani, incepand cu data de 3.09.2007. In conditiile caietului de sarcini firma mai avea si urmatoarele atributii:
-sa achizitioneze si sa monteze anual un numar de 10 banci de odihna in locatiile stabilite de concedent
-sa amenajeze un loc de joaca pentru copii in fiecare an de contract
-sa amenajeze anual cate un spatiu peisager format din flori si mobilier stradal decorativ
-sa achizitioneze anual minim 20 de cosuri stradale pentru colectare deseuri menajere
-sa puna la dispozitia concedentului un autoturism pentru verificarea calitatii serviciilor prestate.
Au fost achitate facturi in suma de 2.248.217,32 lei, bani publici cheltuiti fara o justificare temeinica.
Fiecare factura este insotitat de un proces verbal de receptie a lucrarilor semnat de ambele parti ale contractului, fiind acceptata de fiecare data suma propusa de firma prestatoare fara alte obiectii. Sumele au fost achitate prompt, chiar daca valoarea facturilor era foarte mare.
In perioada 2009-2012 s-au efectuat doar servicii de salubrizare, celelalte obiective prevazute in contract nemaifiind realizate (spatii de joaca, banci, spatii peisagistice, cosuri stradale). S-a realizat un act aditional la contract, care nu are numar de inregistrare in registrul de contracte al Primariei unde s-a completat obiectul contractului cu depozitare deseuri menajere. Tariful de depozitare deseuri a fost stabilit prin HCL in valoare de 28,75 lei/mc fara TVA, tarif de 2-3 ori mai mare decat cel aplicat pe piata libera. Avand in vedere ca nu s-a prevazut in planul de achizitii publice cheltuiala cu un astfel de serviciu pentru a nu se mai recurge la procedura de licitatie publica, ordonatorul principal de credite a recurs la subterfugiul cu un act aditional la contract pentru servicii de salubrizare, cand in realitate era un serviciu de depozitare deseuri menajere. Pe facturile emise de catre EUROSAL TRADE SRL sunt trecute eronat servicii de salubrizare, avand in vedere si existenta acestui act aditional care incalca prevederile legale ale OG 34 privind achizitiile publice.

4 Comentarii
 1. un cititor spune

  acest articol a mai fost publicat odata…tot ce spuneti nu are nici un suport real…care este motivul republicarii????cine a comandat acerst lucru????
  Rusine ca nu sunteti in stare sa nu mai aveti grija maturatorilor si sa publicati articole noi legate de atatea probleme din aceasta urbe…

  ADMIN : Va rog sa oferiti cititorilor nostri si linkul unde ati mai vazut dumneavoastra acest articol publicat . Daca tot mancati ciuperci veniti si cu argumente ….nu ?

  1. maria spune

   ca cetatean al acestui oras ma ingrijoreaza mai mult calitatea serviciilor executate de susnumita societate,deoarece salubrizare se face de regula pe strada principala ,iar pe celelalte strazi se ridica uneori gunoaiele.O remarca pentru conducereaEUROSAL TRADE ,in care tara din lume ati mai vazut curatindu-se strazile cu”maturoaie”din crengi de copaci,ca in evul mediu?

 2. un cititor spune

  Frumoase expresii…”mancati ciuperci” pentru un ziarist….ai facut jurnalism pe-acolo unde se vand ciuperci pe marginea drumului?Articolul este preluat din Monitorul de Neamt…

 3. Dana spune

  Ha,ha,ha…O.G.34 ….dar punctul 3 de la ultima sedinta de consiliu…ce mai ziceti?????sunteti ridicoli.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate