Ce nu se știe despre Dănuț Andrușcă, noul ministru al Economiei

9

Despre nemțeanul Dănuț Andrușcă s-au spus multe lucruri mai bune, dar în special rele, de către oameni care nu au stat niciodată de vorbă cu el.

La prima impresie Dănuț Andrușcă pare un oarecare din Târgu Neamț, rătăcit prin București, dar dacă stai de vorbă cu el te lămurești imediat că lucrurile nu sunt chiar așa, iar ceea ce am văzut cu toții de ne-am pus mâinile în cap sau am râs copios are la bază de fapt emoții neținute sub control de proaspătul ministru.

L-am cunoscut în perioada când era șef la Regia Autonomă pentru Activități Nucleare și eram curios să aflu ce se întâmplă acolo căci tocmai se discuta în spațiul public de niște salarii prea mari.

Dincolo de discuțiile pe subiectul cu salariile, am abordat cu Andrușcă și câteva teme legate de reactoarele nucleare, apa grea și noțiuni de fizică atomică. Am fost uimit, PSD-istul Andrușcă de la Târgu Neamț a putut susține discuția și se vedea că studiase bine domeniul în care activa. Nu era doar un șef numit politic de partid care să fie interesat mai mult de performanțele secretarei decât de ce are în fișa postului.

Ulterior a ajuns administrator la Cuprumin, un domeniu de asemenea foarte sensibil. Și în acea perioadă am stat de vorbă cu el abordând câteva subiecte necunoscute și nediscutate în presa românească, legate de marile firme care sunt interesate de zăcămintele de calcopirită din lume și despre mafia care monopolizează la nivel internațional producția de cupru. Și la aceste discuții Andrușcă a făcut față cu brio, arătându-mi din nou că și în acest domeniu de activitate era informat, chiar mai mult decât ar fi avut nevoie.

Că tot am amintit de Cuprumin, este de notat că în perioada cât Andrușcă a coordonat această societate s-au extras cele mai mari cantități anuale de minereu din istoria firmei. ceea ce a dus compania de minerit într-o zonă confortabilă de profit. (clic aici pentru mai multe detalii)

Dănuț Andrușcă are o singură problemă: este mai introvertit, ceea ce duce la carențe în comunicare, de unde și impresia că ar fi cu mai puțin potențial, dar nu este nici pe departe așa. Nu știm ce realizări va avea la Ministerul Economiei, dar cu certitudine, la cum îl știm noi, un autodidact, credem că se va implica total în munca sa și va face tot ce poate ca lucrurile să iasă bine.

Diferența esențială între Dănuț Andrușcă și mulți alți politicieni este că, așa încâlcit în vorbe cum l-am văzut cu toții, omul este un patriot autentic și mai mult de atât pleacă de fiecare dată de la ideea că nu este cel mai deștept, nu are de unde să le știe pe toate și pune mâna și învață în continuu, ascultă păreri, se documentează și totdeauna se consultă cu specialiști înainte de a lua decizii importante.

Iosub Robert

9 Comentarii
 1. Tiplea Maria spune

  Așa suntem noi romanii mai puțin buni, la prima impresie ,trebuie lăsat sa-și facă treaba !
  Trăim in țara ,,lucrului bine făcut”
  Un sentiment aparte ma determina sa-i doresc succes,multă bafta pe acest portofoliu, deoarece in Vânători m-am născut și eu!
  Succes!!

 2. maria spune

  Da,cred ca se va descurca. Nu e orator si am vazut ca cei tari in gura nu au facut nimic bun pentru noi.E multa rautate,se crede ca Moldova uitata de politicieni au numai oameni nepregatiti. Succes d-lui Andrusca si sa arate ca e bun la proba practica.

  1. Alex spune

   Moldova e uitata de politicieni fiinca moldovenii s-au dus la vot doar pt ajutoare sociale si mariri de salarii din pix. Asta a prins foarte bine celor de la psd ci doar aici au avut succes.
   Daca gresesc cu ceva sa ma ierti, dar inainte de toate vezi nivelul de trai din Ardeal, Banat si iutate la Moldova sa vezi unde se claseaza…

 3. Sandu spune

  Așa să fie pentru că avem nevoie de fapte și nu vorbe.

 4. stroiion spune

  Domnl Andrusca trebuie lasat sa-si faca treaba, emotiile i-au facut pe multi sa-l critice, pe nedrept au tabarat pe el foarte multi din opozitie. Sa asteptam rezultatele si apoi sa ne pronuntam. Succes.

  1. Alex spune

   Din cate am inteles ca parlamentar nu a scos o vorba in parlament doar a depus juramantul.
   Are birou de deputat in teritoriu …. chiar nu a fost nimeni sa prezinte vreo problema???

 5. Maria spune

  Îl cunosc de aproximativ 20 de ani, într-adevăr nu are darul vorbirii, din totdeauna( de când îl cunosc) a vorbit puțin dar și-a făcut temeinic treaba. Am convingerea ca va face fata sarcinilor trasate ( are sufletul uni om respectuos, cinstit, muncitor și ambițios, neatins de perversitatea și lașitate palavragiilor politici).
  Domnul Andrușcă, succes și am credință ca nu ne ve-ți dezamagi!

  1. grammar-nazi spune

   *ve-ti

 6. Covali tiberiu spune

  Aham…si cea mai mare dorinta a lui e „sa creeze noi locuri de munca, bine platite”…bineinteles, „conform planului de guvernare” :))))

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate