Cel mai tânăr zimbru din Ţinutul Neamţului

1

Viața în sălbăticie le priește zimbrișorilor care s-au născut şi cresc în libertate, în pădurile din zona Târgu Neamţ.  Cel mai tânăr membru al turmei a fost surprins în timp ce se desfăta la lumina soarelui, sub protecţia impresionantelor exemplare adulte.

Iar Administrația Parcului Natural Vânători Neamț continuă bunul obicei de a ne arăta frânturi din lumea legendarelor mamifere ce cutreieră pădurile nemțene în libertate:

Un alt pui de zimbru fătat în această primăvară, în cadrul turmei ce hălăduie în preajma văilor Secu și Agapia.  

Începând cu 2012, anul primelor eliberări, numărul puilor fătați în libertate în cadrul Parcului Natural Vânători Neamț ajunge astfel la 14.

Filmarea a fost reușită de colegul nostru Ștefan Nemțanu, este mesajul care însoţeşte următoarele imagini video, postate miercuri, 30 mai, pe pagina de Facebook a Parcului:

La peste două secole de la dispariția sa, zimbrul a fost reintrodus în România în anul 1958. În urmă cu șase ani au eliberate primele exemplare în natură. Parcul Natural Vânători Neamț este singurul loc din Europa în care există zimbri în libertate, semilibertate și în captivitate. Supranumită Ținutul Zimbrului, micro-regiunea suprapusă peste parc a fost inclusă în prestigiosul ”Top 100 de destinații sustenabile”, clasament internațional realizat de experți internaționali în turism sustenabil.

Parcul Natural Vânători Neamț se întinde pe o suprafață de 30.818 hectare, din care 26.190 de hectare păduri, pe versanul estic al Munților Stânișoarei și Subcarpații Neamțului, acoperind bazinul Ozanei și al Cracăului.

1 Comentariu
  1. George spune

    Să sperăm că nu vor cădea victime ale braconierilor.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate