Ceremonia de constituire a Consiliului Local PIPIRIG și depunerea jurământului de către primarul și consilierii locali

1

Joi, 29 octombrie, în prezența subprefectului de Neamț, Doru Ungureanu, s-a desfășurat ceremonia de constituire a Consiliului Local PIPIRIG. Evenimentul a avut loc în Căminul Cultural, unde toți cei 15 consilieri locali validați și primarul Vasile Dorneanu au depus jurământul pentru viitorul mandat.

Ședința solemnă a debutat cu intonarea imnului național al României. Mai apoi, pentru că totdeauna lucrul tău e bine să-l începi cu Dumnezeu, preoții de la parohiile de pe raza comunei au oficiat o scurtă slujbă religioasă.

Conform legii, ședința a fost prezidată de către decanul de vârstă, ajutat de cel mai tânăr ales. Rând pe rând, în ordine alfabetică, cei 15 consilieri locali validați au depus jurământul.

Iată cine sunt pipirigenii aleși să facă parte din Consiliul Local al comunei pentru următorii patru ani: Vasile Gavriliu, Dumitru Diaconu, Mihai Arsene, Ion David, George Ciprian Diaconu, Marian Popa, Constantin Aron, Dorel Rahău, Petru Oprea, Irina Dorneanu și Gheorghe Crăcăoanu (PSD), Grigore Agapie, Dan Bârgăoanu și Gheorghe Munteanu (PNL), Dumitru Ursu (PRO România).

A urmat depunerea jurământului de către Vasile Dorneanu (PSD), aflat la cel de-al doilea mandat în fruntea comunei Pipirig. „Jur să respect Constituția si legile țării si să fac, cu bună-credință, tot ceea ce stă în puterile și priceperea mea pentru binele locuitorilor comunei Pipirig. Așa să-mi ajute Dumnezeu!”- a rostit edilul, cu mâna pe Biblie și pe Constituția României.

„Vreau să mulțumesc în mod public, în primul rând, tuturor cetățenilor din comuna Pipirig care mi-au acordat încredere și să îi asigur că îi voi reprezenta și în noul mandat cu aceeași responsabilitate, cu cinste și cu seriozitate. De asemenea, mulțumesc tuturor celor care mi-au fost aproape. Astăzi, suntem cu toții aici, pentru a găsi cele mai bune soluții pentru cetățenii comunei noastre.

Așa cum mă cunoașteți, sunt un om implicat, deschis, un om care, uneori, este extrem de meticulos. Cred că astăzi, astfel trebuie făcută administrația publică locală. Și, din fericire sau din păcate, nu am de gând să mă schimb nici în următorii ani.

Trebuie, în primul rând, să avem o viziune pentru ceea ce ne dorim să facem pentru comuna noastră, trebuie să avem o strategie prin care să stabilim foarte clar lucrurile pe care ni le dorim, și, în același timp, trebuie să fie implicare, competență și profesionalism. (…)

Comuna Pipirig este locul în care ne-am născut, am crescut și trăim. Vă invit și vă rog pe toți să ne implicăm și să ne susținem reciproc, pentru dezvoltarea comunei noastre, pentru creșterea calității vieții concetățenilor. Așa să ne ajute Dumnezeu, așa cum am jurat astăzi cu toții!”, a declarat primarul Vasile Dorneanu după învestirea în funcție.

De remarcat este numărul impresionant de voturi pe care acesta le-a obținut la alegerile locale din 27 septembrie: 2529 din cele 3356 valabil exprimate (75,35%). Următorul candidat (din partea PNL), fostul primar Marcel Prună a reușit să câștige încrederea a doar 592 de cetățeni. Cel mai probabil, este primarul cel mai votat din Neamț, dacă ne referim strict la comune. Ca o comparație, a obținut mai multe voturi decât candidatul PNL la primăria ORAȘULUI Târgu-Neamț, unde numărul de votanți este considerabil mai mare decât într-o comună.

E o mândrie mare să fii consilier local, dar în același timp funcția vine și cu o mare responsabilitate. Domnule primar, vă felicit și pe dumneavoastră pentru noul mandat. Tuturor, vreau să vă aduc aminte că ați jurat pe Biblie că veți pune toate puterile și priceperea dumneavoastră pentru binele locuitorilor Pipirig„, a declarat subprefectul.

La final, primarul Vasile Dorneanu a primit din partea colegilor din primărie un superb buchet de flori și urări de sănătate pentru a duce la bun sfârșit toate proiectele pentru comuna Pipirig.

1 Comentariu
  1. Adi spune

    Frumos!!! Dar măștile strică tot decor!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate