„Cinste Eroilor!”, proiect educativ regional derulat de Colegiul Tehnic „Ion Creangă” Târgu Neamț

1

Marți, 9 mai, Casa Culturii „Ion Creangă” din Târgu Neamț a găzduit Simpozionul regional „CINSTE EROILOR!”, inițiat de Colegiul Tehnic „Ion Creangă”.

La eveniment au participat primarul Daniel Harpa, viceprimarul Vasile Apopei, city-managerul Geanina Fedeleș, prof. Elena Preda- inspector școlar ISJ Neamț, o parte din consilierii locali, elevi și cadre didactice.

După momentul introductiv al prof. Ioan Arsintescu, a luat cuvânt prof. univ. dr. Dorin Mihai de la Universitatea „Gheorghe Asachi” din Iași, care a vorbit în special despre tripla însemnătate istorică a zilei 9 mai, urmat de prof. Elena Preda.

Activitățile din cadrul celei de-a VI-a ediții a proiectului „CINSTE EROILOR!” au continuat cu sesiuni de comunicări științifice și metodice pentru profesori și elevi pe teme de istorie, desfășurate atât la Casa Culturii, cât și la Colegiul Tehnic „Ion Creangă”. Toate aceste lucrări vor compune o carte, „Cinste Eroilor”, elaborată anual cu prilejul acestui simpozion regional. De asemenea, organizatorii au oferit diplome și distincții participanților.

Proiectul educativ regional „Cinste Eroilor!” se derulează pe parcursul întregului an școlar. Profesorii de istorie de la CTIC, împreună cu elevii lor, marchează cele mai importante momente ale istoriei locale, zonale, naționale.

Felicitări organizatorilor!

Andreea Trăsnea

1 Comentariu
  1. AR spune

    Cred ca ar fi timpul sa serbam ziua Victoriei dupa modelul occidental pe 10 mai si sa renuntam la ziua de 9 mai.Ziua de 9 mai 1945 o serbau aliatii URSS-ULUI INAINTE DE 89, CACI ASA ERA POLITICA! COMUNISTII AU CAUTAT SERBAND 9 MAI CA ZI A VICTORIEI SA PUNA COMPLET IN UMBRA ZIUA DE 10 MAI 1866 ,CAND PRINTUL CAROL 1 A INTRAT IN ROMANIA.E CAZUL CA CINE CUNOASTE…..sa propuna celor in masura sa ia decizii sa se renunte la 9 mai si sa serbam ZIUA VICTORIEI IMPOTRIVA GERMANIEI NAZISTE PE 10MAI .

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate