Ciprian Șerban: „Dacă vrem profesioniști buni, trebuie să îi și motivăm prin nivelul salariului”

0

În urma discuțiilor aprinse apărute în ultimele zile, Deputatul Ciprian Șerban a ținut să vină cu câteva precizări legate de creșterea salariilor angajaților din primării, transmițând totodată faptul că „dacă vrem profesioniști buni, trebuie să îi și motivăm prin nivelul salariului”:

„Să restabilim câteva adevăruri.

PSD a susținut tot timpul că majorări de salarii pentru parlamentari, în acest context economic, sunt inadecvate.

Dar, pentru a fi corecți, trebuie să asigurăm echitate tuturor categoriilor plătite din fonduri publice, iar salariile din primării au rămas înghețate din anul 2018. Actualizarea de acum se face prin raportare la salariul minim din anul 2021, nu din 2022.

PSD a rezolvat problema salariilor parlamentarilor, așa cum a promis, depunând un amendament pe care l-am și votat. Eliminăm, astfel, ce este rău și păstrăm ce este bun în lege.

Dacă vrem profesioniști buni, trebuie să îi și motivăm prin nivelul salariului. Am majorat salariile medicilor și ale profesorilor. Acum, mărim salariile aleșilor locali. Ei administrează bugetele locale, aduc bani din fonduri europene, gândesc și pun în practică proiecte pentru dezvoltarea comunităților pe care le reprezintă.

Discuțiile din aceste zile, din Parlament, pe marginea creșterii salariilor nu fac altceva decât să confirme demagogia unor partide:

Parlamentarii AUR – au tăcut mâlc când PSD a susținut că nu este adecvat și a anunțat că va cere modificarea legii. Le convenea. Acum fac circ.

AUR a votat la Senat majorarea pentru toți demnitarii, și pentru primari, și pentru parlamentari și pentru alte categorii!

AUR contestă votul pentru primari. AUR nu are experiența muncii depuse de primari, nu știu ce se întâmplă în primării, cum se conduce o primărie sau cum să păstrezi oameni profesioniști în primărie.

Parlamentarii USR țipă!

  • Că e corupție! Dar, încurajează corupția atunci când spune că salariile primarilor trebuie să rămână mici.
  • Că nu sunt profesioniști în funcții publice! Dar, încurajează deprofesionalizarea primăriilor atunci când spune că salariile de aici trebuie înghețate.
  • Că le cresc salariile primarilor cu câteva sute de lei! Dar, uită că în acest timp primarii lor își transferă milioane din banii primăriei la ONG-urile de acasă (Coliban, Brașov)! Sau că plătesc din banii contribuabililor de trei ori aceleași servicii de salubritate (Clotilde, Sectorul 1)
  • Că se actualizează salariile din primării la nivelul anului trecut! Dar, nu spun o vorbă de gaura de 1 miliard pe care au dat-o bugetului prin achizițiile supradimensionate de vaccinuri pe care acum le aruncăm la gunoi.

PSD a făcut exact ce trebuie. Nu suntem demagogi.

Asigurăm echitate.”, a transmis Deputatul Ciprian Șerban pe pagina sa.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate