CJ Neamț reface împrejmuirea laterală a Muzeului de Istorie și Etnografie Târgu Neamț, puternic deteriorată

0

În ședința ordinară de marți, 25 septembrie, Consiliul Județean Neamț a hotărât aprobarea documentațiilor tehnico-economice (faza D.A.L.I.) aferentă obiectivului  de investiții de interes județean “Refacere împrejmuire la Muzeul de Istorie și Etnografie Târgu Neamț”.

Gardul deja existent va fi demolat, apoi se va realiza o nouă împrejmuire, cu piatră naturală cioplită, amplasată pe o fundație de beton, la o înălțime de 2.20 metri. Mai exact, este vorba despre împrejmuirea laterală a clădirii Muzeului de Istorie și Etnografie Târgu Neamț, situată în spatele Pavilionului de tehnică populară. Construit din zidărie de cărămidă în urmă cu zeci de ani, gardul este în prezent puternic deteriorat și prezintă infiltrații masive cauzate de fenomene de dispersie a apei de ploaie scurse de pe acoperișul pavilionului.

Valoarea totală estimată, conform devizului de lucrări, este de 183.849 lei (fără TVA), din care construcții-montaj în sumă de 137.802 lei.

Soluția de realizare va asigura siguranța patrimonială a muzeului, precum și siguranța cetățenilor care au acces în zona stradală adiacentă. S-a ținut seama și de concluziile expertizei tehnice întocmite în condițiile specifice existenței zonei protejate pentru monumentele istorice.

Durata de construcție a împrejmuirii este de aproximativ 7 luni.

Andreea T.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate