Managerul Spitalului Județean Neamț, despre Octavian Bărbuleț: “Un om de mare ajutor, care știe ce trebuie făcut în spitalul acesta”

3

A expirat mandatul lui Octavian Bărbuleț de președinte al Consiliului de Administrație (CA) de la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț.

Ales în această funcție în septembrie 2017, tânărul din Târgu Neamț a depășit așteptările tuturor, implicându-se de fiecare dată când a fost nevoie în rezolvarea diverselor probleme apărute la spitalul județean.

Deși funcția nu este una cu avantaje financiare, Octavian Bărbuleț s-a dovedit a fi omul potrivit la locul potrivit.

Asta e părerea celorlalți membri ai CA, dar și a managerului Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț, dr. Codruț Munteanu.

Recent, dr. Munteanu ne-a declarat: „Avem o colaborare excepțională.

De când e președinte în CA, am văzut cât este de corect și de exact în tot ceea ce face.

De când am venit ca manager, a fost singurul care a stat lângă mine, m-a inițiat, am discutat, am luat hotărâri împreună. Este un om de o probitate morală și o verticalitate profesională extraordinară. În ceea ce mă privește, integrarea mea aici n-ar fi fost posibilă fără dânsul.

Și-a pierdut mult timp cu mine, ca să-mi arate fiecare lucru, să-l discutăm, să-l înțeleg, să mergem pe secții, să discutăm cu personalul de acolo, să venim în întâmpinarea pacienților… Un om de inițiativă, de mare ajutor, care știe ce trebuie făcut în spitalul acesta”.

În următoarea ședință a CA, membrii vor vota cui îi înmânează următorul mandat de președinte.  Amintim că, din Consiliul de Administraţie de la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț, mai fac parte Mihai Bârliba- reprezentant al președintelui Consiliului Județean Neamț, dr. Mihaela Grădinaru şi dr. Anca Movilă- reprezentanţi ai DSP Neamţ, Ana Acsintoae- reprezentant al Consiliului Judeţean Neamţ, dr. Iosif Koszeghi- reprezentant al Colegiului Medicilor din România şi as.med. Puiu Sârbu- preşedintele OAMGMAMR – filiala Neamţ.

Cert e că managerul unității spitalicești își dorește să colaboreze în continuare cu Octavian Bărbuleț.

„Nu, nu vreau să gândesc altă variantă. Nici nu vreau să mă gândesc la așa ceva. Ne sincronizăm, avem o comunicare perfectă. Știe și management, și psihologie… știe multe. Și e foarte corect, e drept în tot ceea ce face”, a conchis dr. Codruț Munteanu.

Principalele atribuții ale Consiliului de Administrație de la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț sunt:

 • avizează bugetul de venituri și cheltuieli al spitalului, precum și situațiile financiare trimestriale și anuale
 • aprobă măsurile pentru dezvoltarea activității spitalului în concordanță cu nevoile de servicii medicale ale populației
 • avizează programul anual al achizițiilor publice
 • analizează modul de îndeplinire a obligațiilor de către membrii comitetului director și activitatea managerului și dispune măsuri pentru îmbunătățirea activității, ș.a.

Andreea Trăsnea

3 Comentarii
 1. Radu dan spune

  Ce expert este Bărbulețu? Știu că prim job a lui a fost de mana de a lui Arsene? Ce studii a terminat? A lucrat în privat ,sa remarcat și în alt mediu ? Ce expertiza are?

  1. Andreea Trăsnea spune

   Găsiți tot istoricul pe profilul lui de facebook.
   Ca și studii, știu că a absolvit Facultatea de Filosofie si Stiinte Social-Politice , UAIC, Iasi.

 2. Snowfall spune

  Mare persoana barbulet ! Scriu numele cu litera mica din prea mult respect !
  Nu inteleg cum poate cineva doar sa se gandeasca sa l puna manager al unui spital ! Omul n are o treaba !

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate