Consiliul Local al orașului Târgu Neamț a dat undă verde intrării societății ECO TG în insolvență

0
Consiliul Local al orașului Târgu Neamț a dat undă verde intrării societății ECO TG în insolvență.

În ședința extraordinară de marți, 3 octombrie, legislativul târgunemțean a aprobat decizia luată de Adunarea Generală a Acționarilor de la S.C. ECO TG S.R.L. privind declararea insolvenței acestei societăți comerciale.

Istoricul insolvenței

Firmă subordonată Consiliului Local, ECO TG a rămas fără obiect de activitate începând cu data de 1 iunie 2017. Atunci, a fost nevoită să predea activitatea de salubrizare a zonei Târgu Neamț către Rossal S.R.L. Roman- operatorul unic care a câștigat licitația la nivel județean.

Nu e însă singurul motiv pentru sacrificarea societății. ECO TG are pierderi financiare considerabile, fără șanse de redresare, și datorii acumulate de 496.599 lei, potrivit expunerii de motive. În același document, se specifică „existența unei datorii noi la bugetul de stat în sumă totală de 12.152 lei-TVA la luna iulie 2017 și de 7.011 lei- obligații de plată la contribuțiile sociale, la impozitul pe venit pe luna august 2017, neluarea măsurilor de redresare și de recuperare a sumelor constatate ca prejudicii de Curtea de Conturi, respectiv a sumei de 53.408,57 lei (…)”.

Mai mult decât atât, pe portalul mfinanțe.ro nu sunt postate bilanțurile de activitate pe anii 2015 și 2016, iar compartimentul financiar contabil al firmei nu a pus la dispoziție, spre verificare, documentele de evidență contabilă asociatului unic, respective Consiliul Local al orașului Târgu Neamț. Acest fapt a dus la o serioasă îndoială în ceea ce privește corectitudinea conducerii ECO TG și ținerea evidenței contabile.

În scurt timp, se va întocmi și înainta Tribunalului Neamț o cerere de deschidere a procedurii de insolvență.

Prin definiție, insolvența oferă societății șansa de a se redresa, printr-o reorganizare a activității, făcută după un plan bine pus la punct, aprobat de către judecătorul-sindic. Asta a propus și Mihaela Marian-directorul ECO TG, însă AGA nu a fost de acord.

Mai mult decât probabil, în cazul ECO TG, se va trece în etapa finală: falimentul.

Andreea Trăsnea

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate