Politica faptelor în relația cu R. Moldova: Compania românească Transgaz a preluat Vestmoldtransgaz

0

Miercuri, 28 martie, a fost semnat, la Chişinău, contractul de privatizare a companiei Vestmoldtransgaz de către compania românească „Transgaz”, în prezenţa lui Dănuţ Andruşcă- ministrul Economiei, şi a omologului său din Republica Moldova, Chiril Gaburici. 

În contextul vizitei sale în Republica Moldova, ministrul Dănuț Andrușcă a avut și o întrevedere cu premierul R. Moldova, Pavel Filip.

Dănuț Andrușcă, a declarat că în ceea ce privește relația cu Republica Moldova, România face politica faptelor, nu a vorbelor, iar semnarea contractului de privatizare este o dovadă în acest sens și este un prim pas în înfăptuirea Unirii.

Este mai mult decât o privatizare. Este mai mult decât o conductă. Este mai mult decât o investiție. Este mai mult decât o mișcare strategică din partea României sau a Republicii Moldova. Este vorba despre înfrățire și despre unirea românilor cu români. Acum, printr-un contract, mâine, printr-un gazoduct, poimâine prin alte măsuri și acțiuni la fel de concrete și la fel de ferme. România adoptă politica faptelor în relație cu Republica Moldova. Aceasta este așteptarea pe care o au de la noi atât cetățenii români, cât și cei din Republica Moldova”, a declarat, la momentul semnării Ministrul Dănuț Andrușcă.

Din punct de vedere economic, din acest moment, despre Transgaz se poate vorbi ca despre un jucător regional în domeniul energiei.

Transgaz confirmă locul și rolul său în portofoliul Ministerului Economiei. Compania este, de astăzi, un jucător economic regional. Investiția va crea locuri de muncă, valoare adăugată și va spori securitatea energetică a ambelor țări. Este o contribuție concretă, angajantă pe termen lung, în direcția diversificării rutelor și a surselor de aprovizionare cu gaz a Republicii Moldova”, a mai afirmat Ministrul Andrușcă.

Directorul General al Transgaz, Ion Sterian, a subliniat, la rândul său, faptul că acest proiect este menit să crească nivelul și valoarea interconectării dintre cele două țări în privința infrastructurii de transport gaze naturale.

Evenimentul de miercuri, 28 martie, vine după ce, în urmă cu o lună de zile, în cadrul vizitei efectuate de Prim-Ministrul Viorica Dăncilă la Chișinău, anunțul oficial că Eurotransgaz, companie al cărei unic acționar este SNTGN Transgaz SA, este câștigătorul competiției de privatizare a Vestmoldtransgaz a fost făcut public de către Premierul Republicii Moldova, Pavel Filip.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate