Comuna Petricani: Școala Gimnazială nr. 1 Țolici se schimbă la faţă

1

Școala Gimnazială nr. 1 din satul Țolici, comuna Petricani intră în reabilitare și modernizare, astfel încât elevii și cadrele didactice să beneficieze de cele mai bune condiții pentru desfășurarea actului educațional.

Autoritățile locale au obținut fondurile necesare de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Fondurilor Europene (MDRAPFE). Miercuri, 28 martie, s-a dat ordinul de începere a lucrărilor.

„Încă 8.5 miliarde de lei au luat caleacomunei Petricani de la MDRAPFE, pentru infrastructura școlară. Urmare a implementarii unei strategii de dezvoltare sănătoase pentru comunitatea pe care o reprezentăm, aceasta da roade, și este vizibil tuturor. 

Astăzi (28 martie- n.red.) am predat constructorului amplasamentul pentru investiția >Modernizare Școala Gimnazială nr. 1 Ţolici< și am dat ordinul de începere a lucrărilor”, transmite Ticușor Vasiliu, primarul comunei Petricani.

La predarea amplasamentului a participat întreaga echipă de implementare a proiectului- delegații din partea Primăriei, proiectantul și dirigintele de șantier.

Reabilitarea și modernizarea școlii din Țolici presupun lucrări de consolidare și de sprijinire, recompartimentări în corpul deja existent, consolidare șarpantă, refacere pardoseli, grupuri sanitare interioare, termoizolare ș.a.m.d. Când lucrările vor fi finalizate, Școala Gimnazială nr. 1 din Țolici va prezenta toate standardele europene și va fi locul unde orice elev ar veni cu drag pentru a învăța carte.

„Doar vremea nepotrivită ne ține pe loc pentru a începe lucrarea, dar după sărbătorile Pascale muncitorii și utilajele vor fi puse la treabă, iar lucrarea va fi supravegheată de noi foarte atent. Ne dorim să facem o școală modernă, de care să se bucure elevii din acest sat”, a conchis primarul comunei Petricani.

Andreea Trăsnea

1 Comentariu
  1. Mioara spune

    Presupun că sunt elevi, da? Și vor fi și în următorul cincinal? Nu de alta dar nu ar fi prima școală reabilitată sau chiar construită de la zero în sate din care tinerii sunt plecați pe capete, ca atare nici copii nu mai sunt ori sunt 4-5 de toți in clasele I-IV .Așa se degradează investiții de 1.000.000 pe câte o cladire pustie folosită de unii primari/ consilieri pe post de depozit pentru….diverse👇

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate