Ședințe gratuite de kinetoterapie, pentru copiii cu nevoi speciale din Târgu-Neamț

0

În perioada august – decembrie 2023, copiii cu grad de handicap din orașul Târgu Neamț, județul Neamț, dar și din localitățile limitrofe, pot beneficia de ședințe gratuite de kinetoterapie.

Asociația Oameni M.A.R.I. implementează proiectul „START în recuperare”, finanțat prin programul Start ONG, lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow.

„Pentru că noi, la asociația Oameni M.A.R.I considerăm că cel mai sigur mod de a crește ca și organizație este acela în care implementăm cu succes cât mai multe proiecte care pot îmbunătăți viața familiilor speciale, iată-ne din nou câștigători ai unui concurs de proiecte prin programul Start ONG. De data aceasta, atenția noastră se îndreaptă către 20 de familii ce au în componența lor un copil special. Vă mulțumim pentru interesul acordat proiectului nostru și pentru faptul că, prin intermediul dumneavoastră putem împărtăși din experiența noastră.” – a declarat Ana Diana Păsălău – președintele Asociației Oameni M.A.R.I.

Concret, proiectul oferă 20 de ședințe gratuite de kinetoterapie pentru copii cu grad de handicap. De asemenea, părinții celor mici vor putea beneficia de ședințe gratuite de masaj la patul cu pietre de jad. Obiectivul principal al Asociației Oameni M.A.R.I este de a îmbunătăți starea de sănătate a copiilor participanți în proiect și de a contribui la o recuperare a funcțiilor motorii de minim 10%.

Cei care doresc să se înscrie pentru cele 20 de ședințe gratuite de recuperare neuromotorie o pot face aici! De orele de terapie au beneficiat deja 10 copii cu grad de handicap. Redăm mai jos impresiile uneia dintre mamele participate în proiect, care și-a înscris fetița pentru ședințele de kinetoterapie.

„Am umblat cu fetița mea la recuperare toată țara asta: București, Oradea, Techirghiol, oriunde doar să o pot recupera. Diagnosticul ei – tetrapareză spastică – necesită foarte multă recuperare. Când am auzit că aș putea să fac acasă această recuperare, m-am bucurat foarte mult. Amaliei i-au prins foarte bine cele 20 de ședințe de terapie, chiar s-a împrietenit tare mult cu terapeuta. Singurul nostru regret este că au fost doar 20. Dar cine știe, poate pe viitor vor fi mai multe”, M.P, mama unui copil special, beneficiar al acestui proiect.

Start ONG este un program lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow. Domeniile vizate sunt: educație, sănătate, mediu, social și cultură. Valoarea totală a programului este de 500.000 euro. Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finanțare comunitară destinat ONG-urilor tinere, instituțiilor publice și grupurilor informale/ de inițiativă.

Asociația Oameni M.A.R.I. este un ONG din Târgu Neamț înființat în luna decembrie 2021 și este o organizație umanitară, neguvernamentală, apolitică și non-profit, având ca scop sprijinirea pentru plata terapiilor necesare a familiilor ce au în componență copii și tineri cu dizabilități fizice și/sau psihice. Misiunea asociației este de a construi în Târgu Neamț un complex de recuperare neuro-motorie pentru copiii și adulții din comunitate.

Contact

Nume:  Păsălău Ana Diana

Funcție: Președinte

Telefon: 0754 033 028

E-mail:  [email protected]

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate