Copil fugărit de maidanezi în zona gării [VIDEO/ Târgu Neamț]

5

Au tot fost discuții și contre pe subiectul câinilor fără stăpân care cutreieră străzile Târgului.

Am tot ascultat cum autoritățile locale declară că îi culeg de pe străzi cât și când pot, că anumite ong-uri le tot pun bețe în roate.

Am înțeles că vin indivizi cu duba din comune sau alte orașe și îi lasă în zonele periferice, dar niciodată n-am auzit ca Poliția Locală să fi prins și pedepsit vreun făptaș.

Am tot auzit de la anumite persoane care se auto-intitulează iubitori de animale cât de inocenți sunt maidanezii și cum, de fapt, sunt ceilalți nebuni sau urăsc necuvântătoarele, doar fiindcă au convingerea că aceste patrupede pot reprezenta un real pericol pentru copii, bătrâni, și nu numai.

Am tot auzit despre câini vagabonzi prinși de hingheri, apoi adoptați de anumite entități/ persoane doar ca să fie, din nou, eliberate pe stradă și hrănite la colț de bloc.

Și am tot așteptat ca situația să fie… dreasă.

Dar n-am văzut, până acum, un copil fugărit de o haită de câini pe raza Târgului. Un copil fără apărare, care poate s-a ales cu o sperietură groaznică din cauza acestei experiențe. În cel mai bun caz. Un copil care ar fi putut ajunge la spital cu mușcături de câine. Ori mai rău, că precedente există în țară. Un copil care nu știe ce vor și ce fac (sau nu fac) ong-urile de profil și autoritățile.

Și nici nu e treaba lui să știe. Treaba lui e să se joace, în vacanța mare, în siguranță.

E treaba lor, a celor implicați în povestea asta cu câini fără stăpân, să facă cumva să nu mai vedem astfel de clipuri, astfel de situații. E timpul să vă reconfigurați traseul și să scoateți câinii maidanezi din peisajul urban! Fără alte discuții. Că ne-am săturat de discuții. Puneți-vă la aceeași masă, colaborați, soluționați. Locul animalelor nu e pe stradă!

Chiar nu vrem să scriem știri despre copiii mușcați de câinii vagabonzi sau… mai rău.

Radu Ciubotaru

sursa video: facebook Andrei Claudiu

5 Comentarii
 1. Ale spune

  Primarul orașului împreună cu Consiliul local ce fac??? Pentru ce au fost votați? Chiar suntem de toată jalea….Toate relele și toate anomaliile care se întâmplă au ajuns să fie normale și legale, iar ce este normal să devină ilegal și anormal. Este trist că nu facem nimic

 2. Elena spune

  Serios acuma de ce nu se face nimica în legătură cu câini astea sunt atâtea cazuri chear ce așteptați ?? Eu una sunt sătulă de atâta cearta in legătură cu ei…bine k pt aceste animale sunt uni interesați dar pt niste copii abandonați nu este atât interes cum este pt aceste animale …..

 3. VINASI MARIANA spune

  Personal locuiesc în această zonă,am facut numeroase sesizări,rezultat 0.Probabil se așteaptă o tragedie.Invit aceste autorități sa isi faca treaba si sa faca mai puține dezbateri.Daca se vrea se poate! Nu recomand noaptea sa mergeți pe jos in aceasta zona!

  1. Stefan G spune

   S-a amintit in articol de Politia locala! Chiar asa, ce mai fac politistii locali din Tg. Neamţ? Pentru ca stim deja ce fac rromii și câinii maidanezi!

 4. Adevarul spune

  Stau in zona si vreau sa spun ca daca nu ii starnesti, aceati caini sunt foarte cuminti . De exemplu un copil de la un bloc a inceput odata sa arunce cu pietre in unul si acesta a latrat si copilul a cazut cativa metri mai incolo aici tot caine e de vina

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate