Copil suspect de meningită, s-a stins din viață la 13 ani

3

Bianca Diaconu, o fetiță de 13 ani din satul Lunca, Vânători – Neamț, a decedat miercuri dimineață într-un spital din Iași, suspectă de meningită și probabil, cu o tumoră pe creier. Deocamdată nu există informații medicale oficiale privind cauza decesului.

Duminică, 8 iunie, starea ei de sănătate s-a agravat din senin. Familia a sunat la 112, iar ambulanța a dus-o de urgență la Spitalul Județean Neamț. Doctorii au suspectat-o de meningită, avea dureri de cap și febră mare. După efectuarea unor investigații suplimentare, s-a presupus că are o tumoare pe creier. Starea fetiței se agrava din ce în ce mai mult, așa că doctorii din Piatra Neamț au trimis-o  de urgență la Iași.

Acolo, în dimineața zilei de 11 iunie, fetița de 13 ani s-a stins din viață. În urma necropsiei se va stabili cu exactitate cauza decesului.

Bianca Diaconu era elevă în clasa a VI-a la Școala Gimnazială Arhimandrit Chiriac Nicolau. Vineri, 6 iunie, fetița s-a prezentat la evaluarea națională. Din spusele colegilor, era doar puțin răcită, nu se simțea rău. Marți, când s-au reîntors la școală după zilele nelucrătoare de Rusalii, au apărut zvonurile despre boala fetiței- meningită. De fapt, în toată comuna s-a creat panică, sătenii fiind îngrijorați de posibila prezență a unei boli contagioase în zonă. Ca măsură de siguranță, elevii care învațau în aceeași sală de clasă cu fetița au fost consultați, iar unitatea de învățământ- dezinfectată. Nu s-au găsit alți suspecți de meningită.

bianca

Bianca era unicul copil al familiei Diaconu, o elevă remarcabilă și îndrăgită de toată lumea: „Frumoasă, zâmbăreață, deșteaptă, bună, prietenoasă… așa era ea. Mereu îmi facea ziua mai bună cu zâmbetul ei cald și cu privirea ei dulce. Nimeni nu o să o uite niciodată” – spune o prietenă de-a fetiței.

Sincere condoleanțe familiei!

Andreea Trăsnea

3 Comentarii
 1. Hoisa roxana Elena spune

  Bianca chiar daca nu te-am cunoscut niciodata sa stii ca mia fost greu cand am auzit ca ai decedat.. erai o fetita minunata , calma , educata , perfecta!!
  Mereu vei ramane in amintirea mea , si in inima mea chiar daca nu tam cunoscut si nu team vazut niciodata.

 2. Gabriela spune

  Condoleaţe familiei! Pentru Bianca, timpul s-a oprit în loc… Asta datorită incompetenţei medicilor care au purtat-o dintr-un spital în altul ca sa-i pună diagnosticului într-un final… A plecat prea devreme dintre noi, lasând un gol imens părinţilor săi în primul rând… E un înger printre stele, dar asta nu compensează cu nimic durerea celor care au cunoscut-o şi iubit-o…

 3. Ovidiu spune

  Bianca niciodata nu o sa te uitam :(.
  Dumnezeu sa te odihneasca in pace.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate