Corala „Bazil Anastasescu” a orașului Târgu Neamț va concerta în Franța

0

Vineri, 15 iulie, Corala „Bazil Anastasescu” a orașului Târgu Neamț va susține un concert la Saint Just- Saint Rambert, în Franța, alături de corala din acel oraș.

Cele 20 de glasuri remarcabile ce compun sonoritatea inconfundabilă a Coralei din Târgu Neamț vor încânta audiența străină cu piese din folclorul românesc, din repertoriul universal, dar și franțuzesc, bineînțeles.

corala bazil anastasescu targu neamt„Am fost invitați în Franța de Asociația Echange Roumanie, în virtutea înfrățirii celor două orașe, Târgu Neamț și Saint Just- Saint Rambert.  Noi am mai concertat la ei în anul 1995, iar în 1999 au venit dânșii în orașul de la poalele Cetății Neamț. A fost foarte emoționant și suntem onorați să fim din nou solii orașului Târgu Neamț.

De data aceasta, noua formulă a Coralei Basil Anastasescu are bucuria să cânte împreună cu corala lor, într-un concert intim de prietenie. Pentru mine este o mare bucurie faptul că și noii coriști vor experimenta clipe extraordinare, fiindcă vin la repetiții și își sacrifică timpul pentru pasiunea noastră comună: muzica.

Sperăm ca anul viitor să reușim, printr-un proiect finanțat, să răspundem invitațiilor primite la festivaluri interne și internaționale! (Salonic sau Praga)”, ne-a precizat prof. Eugenia Tiugea, dirijorul Coralei Bazil Anastasescu.

În cadrul concertului din străinătate, care, cel mai probabil, va fi susținut în catedrala orașului Jaint Just- Saint Rambert (datorită acusticii excelente),  corul franțuzesc  va interpreta și o piesă românească.

Corala „Bazil Anastasescu” este prezentă în viața muzicală a orașului Târgu Neamț încă din anul 1997. În componența corului mixt de sub Cetate găsim oameni de valoare, profesori, ingineri, preoți sau functionari.

Andreea Trăsnea

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate