„CREANGĂ… LA EL ACASĂ”, proiect național la CTIC Târgu Neamț

0

În perioada 16-17 mai,  la Colegiul Tehnic „Ion Creangă” (CTIC) din Târgu Neamț se va desfășura proiectul național „CREANGĂ… LA EL ACASĂ”, ediția a X-a.

Deschiderea oficială a manifestărilor are loc în dimineața zilei de joi, 16 mai, și va fi urmată de o slujbă de pomenire a diaconului Ion Creangă.

Între orele 10.00 și 14.00 se vor desfășura activitățile pe secțiuni, și anume:

  • secțiunea I: Creație literară, satiră și pamflet/ Comunicări științifice
  • secțiunea a II-a: Proiecte
  • secțiunea a III-a: Surprize dramatice la Creangă acasă
  • secțiunea a IV-a: Arta de a fi gazdă

Vineri, 17 mai, concursul national cultural- artistic „Creangă… la el acasă” continuă cu secțiunea a V-a (Carnavalul personalejor lui Creangă) și secțiunea a VI-a (Dramatizare și interpretare artistică). Manifestările se vor încheia cu premierea participanților, în jurul orei 17.00.

Proiectul s-a născut din dorința de a contribui la îmbogățirea spirituală a elevilor. Curiozitatea, înțelepciunea și nerăbdarea lor dovedesc că, dincolo de timpul nerăbdător cu oamenii, încă mai avem nevoie de Creangă, pentru că humuleșteanul nostru nu înseamnă pentru noi doar spiritualitate, ci și cultură, talent, omenie, sensibilitate, adică… poporul român, fărâma de dumnezeire a fiecăruia dintre noi (…)”, precizau la un momentdat organizatorii proiectului national „Creangă… la el acasă”.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate