Crima de la Târgu-Neamț/ Partea ascuțită a „poveștii” [foto în interiorul articolului]

0

Lui Ciprian i se spunea Răitan. Era un bărbat de 38 de ani, cu un corp puternic și o minte calmă, spun cunoscuții. De etnie romă, locuia undeva printre români, în Târgu-Neamț. Era tatăl a cinci copii și se ocupa cu strângerea de fier vechi.

Răitan nu avea permis de conducere, așa că îl plătea cu ziua pe C.C. (31 ani, din Vânători-Neamț) ca șofer pe duba cu care colecta fier vechi. C.C. este român.

Rom „șef” și român „angajat” cu ziua.

Pe 27 iulie a.c., colaborarea lor s-a sfârșit tragic, cu un cuțit înfipt în inimă. Victima, Răitan. Copilul lui, în vârstă de 12 ani, ar fi văzut totul.

Duba nr.1. Crima de pe digul Ozanei

Ora 14.00 i-a prins undeva pe digul Ozanei, în duba de „serviciu”. C.C. la volan, însoțit de „șeful” Răitan și alte două persoane, printre care și copilul lui Răitan. S-ar fi luat la sfadă din cauza banilor. Surse neoficiale ne spun că C.C. cheltuise banii dați pe ziua muncită anterior și i-ar fi cerut șefului bani în avans. Conflictul verbal ar fi trecut la următorul nivel, cel al violenței fizice. Nu știm dacă înainte sau după ce șoferul ar fi tras de volan, dar cert e că mașina a ajuns în parapetul de pe partea stângă a drumului. Răitan l-ar fi lovit pe C.C. în dubă. După ce mașina s-a oprit în parapetul de pe marginea digului, ar fi coborât și s-ar fi dus pe exterior, la portiera șoferului. Ajuns acolo, n-a primit vreun pumn în față de la C.C. aflat la volan, ci un cuțit înfipt fix în inimă.

Potrivit IPJ Neamț, în vehicul se aflau alte două persoane, în afară de Răitan și C.C. Nu știm cine e una dintre ele, dar categoric a patra persoană era copilul victimei, care a fugit să-și anunțe rudele despre cele întâmplate. Când s-a uitat în urmă, tatăl lui era la pământ.

Cu un cuțit în mână, în duba lui Răitan, se fotografiase C.C. acum vreo două luni. Poza a încărcat-o pe facebook:

captură facebook

Duba nr. 2 Curiozitate în trafic

Camerele de supraveghere în surprind pe C.C. la ora 14.16 în zona sensului giratoriu la pod Ozana. E la bustul gol. Se observă o altă dubă. Duba nr.2 era în trafic, portiera glisantă e semi-deschisă. Sursele noastre spun să ar fi fost tot etnici care l-ar fi întrebat ce s-a întâmplat, văzându-l plin de sânge.

imagine surprinsă de camerele de supraveghere

Duba nr. 3. Bătaia de după omor

C.C. trece de al doilea sens giratoriu și ajunge vis-a-vis de piața agroalimentară, pe bvd Mihai Eminescu. O dubă oprește și din ea coboară fratele lui Răitan și o altă rudă. Se iau la bătaie.

Potrivit IPJ Neamț, „în jurul orei 14.20, polițiștii din cadrul Poliției orașului Târgu-Neamț au fost sesizați de către un bărbat, de 31 de ani, din Vânători Neamț, cu privire la faptul că a fost victima unei agresiuni”.

Adică C.C. a sunat la 112 să spună că a fost bătut. Nu știm dacă a precizat și că a înjunghiat un om în inimă.

Probabil, între timp, copilul ar fi ajuns acasă și a povestit rudelor cele întâmplate.

Apropiați ai familiei lui Răitan spun că un prim apel la 112 ar fi venit din partea celor aflați în duba nr. 2, după ce C.C. le-ar fi spus: „L-am omorât pe Răitan, vă omor și pe voi!„.

Cercetări la fața locului și mare adunare la spital

Când a fost preluat de ambulanță, Răitan era în stop cardio-respirator. A fost transportat la CPU din cadrul Spitalului Orășenesc „Sf. Dimitrie” Târgu-Neamț. În fața clădirii, se adună zeci de cunoscuți de etnie romă. Cu gândul că există posibilitatea izbucnirii unui nou conflict, la fața locului sunt mobilizate forțe din cadrul poliției si jandarmeriei.

Din păcate, pacientul în vârstă de 38 de ani nu a răspuns la manevrele de resuscitare şi a fost declarat decesul. Avea o plagă penetrantă la nivelul inimii”, declara dr. Pătrașcu, managerul spitalului.

Și C.C. a ajuns la spital, cu răni ușoare.

Fusese prins de polițiști..

Răitan în groapă, C.C. în arest

Ancheta în acest caz se desfășoară sub coordonarea procurorului criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamț.

În data de 28 iulie, judecătorii din cadrul Tribunalului Neamț au luat următoarea decizie privind fapta lui C.C.:

Ciprian (Răitan) captură facebook

În temeiul art. 226 Cod procedură penală, raportat la art. 202 Cod procedură penală şi la art. 223 alin. 2 Cod procedură penală, admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Neamţ la data de 28.07.2022, având ca obiect luarea măsurii arestării preventive faţă de inculpatul C. C.-C. Dispune arestarea preventivă a inculpatului C. C. – C., cercetat în dosarul nr. 1019/P/2022 al Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamţ, pentru săvârşirea infracţiunii de omor, prev. de art.188 alin.1 Cod penal, pentru o perioadă de 30 zile, începând cu data de 28.07.2022 şi până la data 26.08.2022, inclusiv. Ia act că inculpatul a fost asistat de avocat ales(…) Cu drept de contestaţie în termen de 48 ore de la pronunţare pentru inculpat şi de la comunicare pentru procuror.

Răitan va fi înmormântat astăzi, în Humulești.

Asta e partea ascuțită a poveștii, din câte am reușit noi să aflăm. Cercetările oamenilor legii sunt cu siguranță mult mai amănunțite și probabil C.C. va fi pedepsit corespunzător pentru fapta sa. Zvonuri neconfirmate spun că C.C. ar avea la activ o altă faptă asemănătoare comisă în străinătate în urmă cu peste 12 ani, dar din păcate informația nu ne-a fost confirmată oficial.

A.T.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate