CTIC: Reuniune transnațională Erasmus, în Portugalia

0

În perioada 1 septembrie 2017 – 30 august 2019, Colegiul Tehnic ”Ion Creangă” (CTIC) din Târgu Neamț este beneficiarul și coordonatorul proiectului “Let’s be a rainbow”, un proiect finanțat de Comisia Europeană, prin Erasmus+.

Adresat elevilor de gimnaziu de la CTIC, proiectul are ca scop promovarea respectului pentru drepturile omului și a libertăților fundamentale, a cetățeniei active, a democrației, a dreptății sociale, respectării înțelegerii și valorizării diversitățiii culturale.

„Ipoteza de la care a fost gândit proiectul este aceea de a reuni elevi din diverse tări europene și de a crea un cadru educativ care să stimuleze cooperarea şi schimbul de opinii, pe o temă de larg interes în societatea contemporană: respectarea drepturilor omului/copilului.

Prima reuniune transnațională a proiectului “Let’s be a  rainbow” a avut loc în Funchal, Insula Madeira-Portugalia, în perioada 13-17 noiembrie 2017″, ne-a spus prof. coordonator Gianina Roșca.

Întâlnirea de lucru a reunit profesori din cinci școli europene: CTIC- România,  Escola Dr. Horácio Bento de Gouveia-Portugalia, Instituto Istruzione Sup. F. Meneghini- Italia, Birkaskolan Maelaroearnas Montessoriskola-Suedia și Akcansa Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu- Turcia. Coordonatorul de proiect le-a distribuit acestora sarcinile de lucru și s-au planificat viitoarele activități si mobilități. De asemenea, școala gazdă a organizat întâlniri cu ministrul proiectelor cu finanțare europeană din Madeira, cu  consilieri pe probleme educaționale din cadrul primăriei din Funchal, cu ambasadorul Etwinning în Madeira ș.a.

„Pentru desfășurarea activităților vor fi realizate diverse ateliere de lucru și vor fi utilizate diverse instrumente de dezvoltare a abilităților lingvistice, sociale și culturale ale participanților. Astfel, se vor interpreta piese de teatru, se vor povesti povesti folclorice locale. Elevii vor fi încurajați să realizeze desene care au ca tematică drepturile omului și implicit ale copilului, se va planta un copac ca simbol al toleranței si acceptării reciproce”, precizeză prof. Gianina Roșca de la CTIC.

Delegația română a fost alcătuită din prof. Gheorghe Apetrei – director al Colegiului Tehnic „Ion Creangă” din Târgu Neamț, prof.coordonator Gianina Roșca si prof. Daniela Lucreția Apetrei.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate