„Ținutul Zimbrului”, la Duelul Ansamblurilor

0

Tinerii păstrători de tradiții din cadrul Ansamblului folcloric “Ţinutul Zimbrului” Târgu Neamț merg La Măruță să reprezinte ce e mai frumos de pe meleagurile noastre.

Marți, 21 noiembrie, aceștia vor participa la “Duelul Ansamblurilor”- o competiție care se desfășoară în cadrul emisiunii La Măruță, de pe postul national PRO TV.

“După aproximativ patru zile de la înscriere, am fost contactați și ni s-a spus că am fost selectați să participăm la Duelul Ansamblurilor. E o onoare să ne reprezentăm zona prin intermediul trusturilor naționale de televiziune și sperăm că veți fi în fața micilor ecrane mâine, de la ora 15.00, pentru a ne susține”, transmite interpreta de muzică populară Ionela Brănișteanu, reprezentantă a Asociației “Ansamblul Ozana”, sub patronajul căreia se află Ansamblul folcloric “Ținutul Zimbrului”.

16 tineri cu vârste între 14 și 22 de ani din cadrul Ansamblului “Tinutul Zimbrului” vor arăta telespectatorilor frumusețea dansului și cântecului popular specific Neamțului . Ei vor fi însoțiți de către Ionela Brănișteanu și instructorul Eduard Brânzei. De asemenea, în platoul de filmări va fi și meșterul popular Ionela Lungu, care va aduce cu ea o bucățică din Humulești, prin personajele lui Creangă pe care le modelează din lut cu suflet.

Până și amintiri din ceaunele fermecate va lua cu el la București Ansamblul Ținutul Zimbrului. “Luăm cu noi cele mai alese bucate tradiționale preparat de gospodinele de pe Valea Ozanei. Cu siguranță, Măruța va găsi loc pentru ele în cămara sa”.

Așadar, nu uitați: Marți, 21 noiembrie, ora 15.00, pe PRO TV sustinem Ansamblul „Ținutul Zimbrilor’!

Andreea T.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate