Cum stau nemțenii fraieri la coadă noaptea, ca să prindă loc la pașapoarte

0

La Piatra Neamț, un grup de fraieri plătitori de taxe și impozite a stat toată noaptea în față la pașapoarte ca sa prindă rând să plătească pentru a-și face pașaport, culmea, pentru a pleca în străinătate să trimită bani acasă ca să aibă din ce trăi burtoșii și indolenții de bugetari.

Cu figuri și pretenții de cetățeni ai unei țări civilizate, doritorii de pașapoarte s-au arătat indignați de bătaia de joc la care sunt supuși, Prefectura le-a explicat că nu sunt condiții tehnice pentru a se face față unui aflux așa de mare de cereri de pașapoarte. Desigur că imbecilitatea aceasta cu ”nu se poate” e valabilă doar atunci când e spusă de instituții. Noi, fraierii plătitori de taxe și impozite nu putem spune niciodată ”nu se poate” și nici nu putem spune că nu avem condiții tehnice să plătim tot ce ne cere statul.

Cu o lipsă totală de respect față de cei din ai căror bani trăiesc, angajații de pe la Prefectură și pașapoarte au rupt imediat ușa cum s-a terminat programul, pentru că ei sunt bugetari și nici la bască nu-i doare de problemele oamenilor care stau noaptea la coadă. Dacă secția de pașapoarte era privată, cu siguranță patronul avea grijă sa stea toată lumea la serviciu până ce termină cu ultimul client, dar așa, toată treaba e pe banii noștri și ne mai și izbim de un val de aroganță de la funcționarii lui pește prășit de îți vine să dai cu ei de pământ.

Din păcate, fraierii vor sta în continuare la cozi deoarece campania electorală s-a terminat și nu mai vine nici un politician să mimeze măcar că ar fi interesat de problemele oamenilor, iar Prefectura se ocupă în special cu protejarea nesimțiților din sistem, nu cu a rezolva problemele oamenilor. A ajuns această instituție a prefectului și legile care o guvernează așa de îmbârligate și anapoda încât nu mai reprezintă absolut nimic și nici nu mai are măcar capacitatea să sancționeze cu 1 leu, un funcționar care vorbește urât cu un contribuabil, așa că … soarta.

Adevărul trist nu este acela că un grup de oameni stă la coadă sau că Prefectura nu e capabilă sa rezolve situația. Problema reală, pe care doar cine nu vrea nu o vede, este că astfel de situații, în care omul este umilit și blocat, generează corupție deoarece în astfel de situații, un pașaport făcut în afara listei poate antrena o mită și de o mie de euro.

Iosub Robert

sursa: ziarpiatraneamt.ro

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate