În curând, Festivalul „Noi suntem Români!”

0

Duminică, 17 septembrie, Asociația „În Munții Neamțului” organizează prima ediție a Festivalului Tradițional de Muzică, Poezie și Cântece Patriotice din Ținutul Neamțului intitulat „Noi suntem Români!”.

Evenimentul va avea loc începând cu ora 12.00, la Monumentul Eroilor din Al Doilea Război Mondial, situat pe Dealul Bobeuca din satul Nemțișor, comuna Vânători- Neamț.

„Acest festival – concurs își propune cultivarea dragostei nemărginite față de țară, de înaintași, a credinței strămoșești, a respectului și recunoștinței pentru eroii neamului românesc.

Sunt invitați să participe elevi, profesori, preoți, formații artistice și membrii Cercurilor >Cultul Eroilor< din școlile și parohiile din județul Neamț, precum și de la Centrele sociale din județ”, precizează Neculai Luca, președinte al Asociației În Munții Neamțului.

Elevii câștigători vor primi premii din partea organizatorilor și vor avea oportunitatea de a participa la Festivalul Național Avram Iancu din localitatea Țebea, județul Hunedoara.

Amintim că Asociația „In Munții Neamțului” are o activitate bogată în domeniile cultural și social. A organizat tabere de creație pentru copii de la centrele sociale și a participat la diverse evenimente naționale. De asemenea, cu ajutorul oamenilor de bine, Neculai Luca a împlinit dorința părintelui arhim. Iustin Pârvu prin ridicarea unuia dintre cele mai mari monumente din țară, cel din Nemțișor, dedicat eroilor din al Doilea Război Mondial (CLICK AICI).

„Dorim, cu ajutorul Bunului Dumnezeu, ca acest festival, în 2018 să devină unul national, cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la Marea Unire din 1 decembrie 1918 și să îi poarte numele marelui duhovnic și patriot al Ortodoxiei Românești, Arhimandrit Iustin Pârvu”, precizează presedintele Asociației „În Munții Neamțului” prin intermediul unui comunicat de presă.

Proiectul este realizat cu sprijinul Consiliului Județean  Neamț.

A.T.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate