Curtea Europeană de Justiție a declarat timbrul de mediu ilegal

1

Pe data de 09 iunietimbru-1024x512 2016 Curtea Europeană de Justiție a declarat ilegal timbrul de mediu, fapt care face posibilă recuperarea sa de către proprietarii de autoturisme pe calea unui proces în instanța de judecată. Conform agerpres.ro, proprietarul unui autoturism va înțelege prin acest fapt că timbrul de mediu reglementat prin O.U.G. nr. 9/2013 contravine legislației europene (art. 110 T.FU.E) în ceea ce privește autoturismele de ocazie achiziționate din alte state membre în vederea punerii acestora în circulație în România și, pe cale de consecință, acțiunile intentate pentru recuperarea taxei respective au șanse ridicate a fi câștigate în instanțele de judecată din țara noastră.

Proprietarii care și-au înmatriculat mașinile după 2013 și au fost nevoiți să plătească timbrul de mediu trebuie să dea în judecată Administrația Finanțelor Publice unde au achitat suma. Potrivit avocaților, procesele durează aproximativ 6 luni, incluzând și recursul, după care banii vor fi restituți.

1 Comentariu
  1. Iustin spune

    Stire de sezon. Nimic nou. Acus incep stirile despre inec si spre iarna cele despre desapeziri si tot asa an de an.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate