Politistul din Neamț acuzat pentru luare de mită nu a făcut numai lucruri rele

0

Recent, doi polițiști detașați din Neamț la Covasna, respectiv Adrian Costel Anton şi comisarul Cristian Ilie Filip, au fost puși sub acuzație pentru luare de mită (click aici pentru comunicat DNA). Nu avem noi căderea să ne dăm cu părerea asupra acuzațiilor, mai ales că am văzut că sunt destul de coerent construite și opinăm că aici s-a terminat cariera de polițiști a celor doi nemțeni.

Vrem doar să menționăm că, pe lângă multiplele disensiuni în care a fost implicat Anton Adrian cu șefii lui care au încercat de mai multe ori să îl dea afară, dar de fiecare dată Anton a câștigat conflictele, acest polițist este cel care a colaborat cu publicația noastră în calitate de sursă – avertizor public pentru înlăturarea din trafic a zeci de posesori de permise obținute în condiții suspecte, aceștia având handicapuri incompatibile cu calitatea de șoferi auto.

Mai precis, în 2012, pe baza unei sesizari venite la noi la ziar din interiorul sistemului DGASPC și în urma unei discuții cu polițistul Anton care ne-a atras atenția că se întâmpla ceva suspect și bănuiește că multe persoane cu handicapuri majore au permise de conducere. Mai mult de atât, Anton Adrian ne-a și sfătuit în legătură cu calea legală care ar trebui urmată pentru a deconspira această practică. Astfel, în 2012, publicația noastră a făcut o investigație jurnalistică în care a solicitat ajutorul Prefecturii Neamț. În urma acestui demers jurnalistic, au fost descoperiți 123 de posesori de permis de conducere incompatibili cu calitatea de conducători auto suferă de handicap auditiv sau vizual. (click aici pentru articolul din 2012)

Acest articol nu vrea sub nicio formă să reabiliteze în niciun fel cariera celui acuzat cu probe clare de luare de mită, ba, mai mult, citind rechizitoriul considerăm că activitatea domnului Anton în poliție trebuie să ia sfârșit. Deci, sub precizarea că niciodată nu vom lua apărarea celor acuzați de corupție, este totuși de datoria noastră să amintim că acest polițist a ajutat în 2012 la destructurarea unui sistem care acorda permise de conducere unor persoane care nu ar fi trebuit să aibă niciodată dreptul de a conduce.

Articol 2012 – 123 de permise de conducere vor fi suspendate sau anulate in Neamt

In urma unor sesizari venite din interiorul sistemului de stat care se ocupa de persoanele cu handicap, am aflat ca unii nemteni vin la volanul masinii proprii sa isi ridice ajutoarele banesti pentru handicapuri grave. Astfel, avem persoane cu deficiente majore de vedere sau fara auz care poseda permis de conducere sau persoane cu handicapuri foarte grave care nu ar putea sa conduca nici o trotineta, dar in realitate sunt sanatoase tun si conduc nestingherite, ba mai mult, primesc si bani de la statul roman in baza unor handicapuri inventate.
Am demarat cercetarea acestui fenomen si impreuna cu Prefectura Neamt care s-a implicat activ in solicitarea noastra si careia ii multumim pe aceasta cale, iar acum  va putem da o statistica oficiala care speram sa trezeasca interesul Consiliului Judetean Neamt in subordinea caruia se afla D.R.P.C.I.V si sa auzim stiri despre un control sever care sa ne explice cum este posibil ca o persoana cu handicap incompatibil cu abilitatile necesare sofatului sa se plimbe cu masina.
Printre aceste handicapuri vorbim de afectiuni grave, multe dintre ele chiar ereditare, deci la o parte dintre acesti handicapati inventati se exclude din start varianta ca au capatat handicapul dupa ce au obtinut permisul de conducere.
Raspunsul primit din partea Institutiei Prefectului – judetul Neamt:

„Urmare la solicitarea dumneavoastră, vă comunicăm faptul că în cursul anului 2012, în baza Dispoziţiei D.R.P.C.I.V. nr.221323 din 27.08.2012 au fost verificate în baza de date un număr de 2457 persoane din situaţia transmisă de DGASPC, ocazie cu care au fost identificate un nr. de 199 persoane  cu handicap care posedă permis de conducere, din care un nr. de 123 posesori de permis de conducere sunt incompatibili cu această calitate. DGASPC poate preciza câţi din cei 123 de posesori de permis de conducere incompatibili cu calitatea de conducători auto suferă de handicap auditiv sau vizual.”

Normal, beneficiind de prezumtia de nevinovatie si de prezenta certificatelor de handicapat prima miscare va fi anularea sau suspendarea celor 123 de permise ai caror posesori sunt incompatibili cu calitatea de conducatori auto , dupa care se va vedea daca nu cumva ei totusi au capacitatea de a conduce si de a mima un handicap sau de a da mita pentru eliberarea unui certificat de handicap iar handicapatii inchipuiti sa dea banii luati de la stat inapoi si cei care au eliberat  certificate false sa raspunda in fata legii.
Daca doar la o simpla comparatie de liste handicapati-soferi au aparut 123 de semne de intrebare, cine stie cate semne de intrebare pot aparea la analiza completa a listei de 2457 de handicapati din Neamt?

Iosub Robert

sursa: ziarpiatraneamt.ro

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate