Dănuț Andrușcă: „A fost o onoare să pot lucra pentru România”, în calitate de ministru al Economiei

0

A fost o onoare să conduc Ministerul Economiei și să fac parte, timp de zece luni, dintr-o echipă guvernamentală unită și responsabilă.

Vreau să mulțumesc doamnei prim-ministru Viorica Dăncilă și colegilor din Guvern pentru susținere și implicare.
Vreau să mulțumesc fiecărui angajat al Ministerului pentru munca sa. Pentru că s-a muncit mult în aceste luni. Vreau să mulțumesc colaboratorilor mei pentru modul în care s-au dedicat activității profesionale, pentru eforturile pe care le-au făcut și pentru că au demonstrat în fiecare zi că, dacă individual putem fi puternici, uniți suntem de neoprit.

Am întâlnit profesioniști dedicați în Ministerul Economiei, oameni care-și iubesc meseria și care-și iubesc țara. Sunt bucuros că am putut face echipă cu acești oameni și sunt convins că drumul vieții ne va oferi șansa reîntâlnirii în noi proiecte profesionale.

A fost una dintre cele mai intense, interesante și frumoase perioade din viața mea. Așa cum am spus de fiecare dată, pentru mine a fost o onoare să pot lucra pentru România. Las frâiele Ministerului, repurtând două rezultate notabile: salvarea Șantierului Naval din Mangalia și salvarea Oltchim. Sunt mai mult decât două obiective industriale strategice, sunt două piese de rezistență pentru industria și economia românească și, poate cel mai important, sunt sursa de venit pentru mii de angajați. Cu atât mai bucuros sunt de aceste reușite întrucât știu că în preajma Sărbătorilor de Iarnă care se apropie, câteva mii de familii din această țară pot să se bucure de Nașterea Domnului fără să mai fie îngrijorați de ziua de mâine.

Reușite strategice au fost și în domeniul transportului de energie. Transgaz a început în acest an contrucția efectivă a gazoductului BRUA. Am efectuat o vizită de lucru chiar la kilometrul zero al BRUA, la stația de comprimare gaze de la Podișor, pentru a discuta cu antreprenorii care lucrează la gazoduct și pentru a mă asigura că lucrările sunt în grafic. Sunt de asemenea bucuros și mândru de faptul că am participat în mod activ și decisiv la achiziția Vestmoldtransgaz de către Transgaz, ceea ce a făcut ca transportatorul român de gaze naturale să devină un jucător activ în domeniul energiei.

Am reușit să dovedesc că este posibilă o nouă abordare de politică economică, că este posibil ca statul să redevină acționar majoritar, nu doar să privatizeze și că este posibil să urmărești și interesul național, și interesul comunității locale, și interesul economic. Am încredere că Programul de Guvernare, pe care l-am îndeplinit întocmai și fără restanțe, va continua să dea roade. Ca deputat PSD de Neamț voi face toate demersurile și voi oferi tot sprijinul acestui Program de Guvernare. Partidul Social Democrat este mult prea puternic și mult prea serios pentru a nu urmări aceste obiective cu atenție, așa cum a făcut-o de fiecare dată.
Totodată, las pregătite dosarele ministerului pentru preluarea președinției României la Consiliul UE. Ministerul Economiei are o echipă tânără și performantă, capabilă să gestioneze cu succes acest mandat.

Îi urez succes noului ministru, colegul meu Niculae Bădălău. Sunt convins că un om politic cu experiență și bună credință va putea duce mai departe proiectele începute pe timpul mandatului meu. Sunt proiecte în care s-a investit multă seriozitate și responsabilitate, și sper ca ele să dea roade cât de curând, pentru binele întregii societăți.

Sunt un om credincios și cred cu tărie că Dumnezeu aranjează lucrurile așa cum este mai bine pentru fiecare și sunt convins că El dă fiecăruia după sufletul său.

Ministrul Andrușcă și-a încheiat mandatul, dar omul Andrușcă merge înainte!

a transmis Dănuţ Andruşcă, deputat de Neamţ şi, până nu demult, ministru al Economiei.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate