Zimbrul în libertate, stăpânul zăpezilor din Ținutul Neamțului [VIDEO]

0

Un zimbru mascul în libertate din Parcul Natural Vânători Neamț a fost suprins în imagini în toată splendoarea lui, înconjurat de un peisaj de poveste. Video mai jos.

În Parcul Natural Vânători Neamț, se derulează cu succes complexul program de eliberare în natură a zimbrului.

Amintim că, în urmă cu peste 200 de ani, legendarul mamifer dispăruse din fauna României.

Specia a fost reintrodusă de specialiști în 1958, iar primele exemplare au fost eliberate în natură în Parcul Natural Vânători Neamț în urmă cu șase ani.

În prezent, numărul zimbrilor liberi a crescut la 38 de exemplare, inclusiv 14 născuți în libertate. Turmele de zimbri liberi și-au extins arealul la câteva zeci de mii de hectare. În semilibertate se află alte 13 exemplare de zimbru și 3 viței născuți anul trecut, iar în captivitate alte 7 exemplare.

Parcul Natural Vânători Neamț este singurul loc din Europa în care există concomitent zimbri în libertate, semilibertate și în captivitate. Microregiunea suprapusă peste parc este denumită Ținutul Zimbrului și a fost inclusă în prestigiosul ”Top 100 de destinații sustenabile”- clasament internațional realizat de experți internaționali în turism sustenabil.

VIDEO: Răzvan Deju/Facebook Parcul Natural Vânători Neamț:

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate