De ce este necesar să vă echipați farurile cu balast?

0

Când faceți trecerea de la becuri cu halogen la faruri cu xenon, este necesar să achiziționați și un balast. În absența balastului, xenonul nu își poate îndeplini scopul și vă expuneți la pericole în trafic. Dacă ați folosit o perioadă îndelungată de timp becuri cu halogen, atunci puteți crede că balastul este o piesă inutilă. Într-adevăr, becurile cu halogen sunt mult mai simplu de instalat în comparație cu farurile cu xenon, dar nici nu oferă avantajele pe care le oferă xenonul. Dacă doriți să beneficiați de o mai bună vizibilitate atunci când șofați pe timp de noapte, balastul este o piesă necesară la instalarea farurilor cu xenon.

Cum funcționează balastul?

Balastul este esențial pentru tehnologia de iluminare cu xenon, deoarece asigură tensiunea de aprindere a becului și, de asemenea, ajută la menținerea unui flux adecvat de curent electric către bec. Dacă nu utilizați un balast xenon de calitate, nu va exista această piesă obligatorie care reglează puterea electrică, așa că becul poate consuma mai multă energie și se va arde rapid. Se poate întâmpla și ca becul să consume prea puțină energie, ceea ce nu vă asigură o iluminare corectă în trafic. Fie cantitatea de lumină emisă va fi insuficientă, fie va fi neuniformă. Prin urmare, balastul se dovedește a fi o piesă obligatorie pentru farurile cu xenon. În general, becurile cu xenon nu pot funcționa pe bază de curent continuu. Aici intervine balastul, care acționează ca un convertor DC la AC, astfel încât să puteți utiliza sursa normală de alimentare DC din mașină pentru a aprinde eficient becurile. Un balast este esențial dacă doriți să beneficiați pe deplin de avantajele becurilor cu xenon.

Cum să alegeți balastul potrivit pentru farurile cu xenon?

Alegerea balastului se va face întotdeauna în funcție de marca și modelul mașinii, dar și în funcție de cerințele personale. Dacă mașina pe care o dețineți a fost prevăzută cu becuri cu xenon din fabrică, înseamnă că aveți deja un balast și nu trebuie să îl schimbați dacă nu a suferit nicio defecțiune. Apelați la serviciile unui mecanic expert care poate verifica balastul. Dacă la momentul achiziției, mașina nu avea becuri cu xenon montate din fabrică, atunci balastul este esențial dacă doriți să faceți trecerea de la becuri cu halogen la cele cu xenon. Fără balast, becurile nu vor funcționa. Va fi necesar așadar să achiziționați un kit de conversie care să includă becuri xenon, balasturi, elemente de montare, cablaj și toate celelalte piese pentru ca întregul proces de înlocuire a becurilor cu halogen să aibă succes.

La achiziționarea unui balast pentru becurile xenon, puterea este un criteriu important de care trebuie să țineți cont. Puterea determină nivelul și intensitatea luminii pe care o produce becul cu xenon la aprinderea farului. Cele mai comune opțiuni de balast disponibile sunt de 35 de wați, de 55 de wați și de 70 de wați. Multe persoane consideră că lumina este mai intensă dacă puterea este mai mare. În general, majoritatea șoferilor optează pentru un balast cu o putere de 35 de wați, fiind suficient pentru utilizarea de zi cu zi. Un balast de 35 de wați nu furnizează căldură inutilă becurilor și le asigură astfel o durată lungă de funcționare care poate depăși 2500 de ore.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate