Elevi de 6 – 7 ani din Târgu-Neamț, experți în colectarea separată a deșeurilor

0

Pe parcursul acestei săptămâni, la inițiativa unui copil de numai 6 ani și cu dorința de a salva copacii, o clasă pregătitoare de la Școala Domnească din Târgu-Neamț a desfășurat a acțiune inedită pe linia colectării și reciclării deșeurilor.

Acțiunea s-a desfășurat la inițiativa unui copil de 6 ani, mai ales când a auzit informația că o tonă de hârție poate salva 17 copaci. În acel moment, cu toții au început să strige:

>Să salvăm copacii!<„, ne povestește învățătoarea copiilor, Maria Ioniță.

Observând dorința micilor elevi de a ajuta mediul înconjurător și interesul lor față de colectarea separată a deșeurilor pentru a putea fi reciclate, învățătoarea celor 29 de copii s-a interesat, a cerut și a primit sprijinul Rossal, prin responsabilul Mihail Florea.  „Ne-a asigurat trei containere timp de o săptămână și am colectat deșeurile separate,  zilnic, de luni până vineri. Astăzi a fost mare bucurie pentru copii, că au reușit să umple, în mod special, containerul cu hârtie”, spune învățătoarea micilor modele demne de urmat și de către adulți.

Așadar, astăzi, 19 mai, la Școala Domnească din Târgu-Neamț au venit și  trei reprezentanți ai societății Rossal, pentru a vedea dacă elevii s-au descurcat corect cu colectarea separată a deșeurilor. Totodată, copilașii au asistat și la o descărcare de container de deșeu cu autoutilitara Rossal.

Am rămas plăcut impresionat de cunoștințele pe care acești elevi le aveau deja, despre colectarea separată a deșeurilor. Cei care locuiesc la bloc știau că trebuie să ducă deșeurile separat la modulele amplasate de Primărie în zona centrală, iar o parte dintre cei care locuiesc la casă știau și frecvența de colectare, și că vine mașina specială sâmbăta și colectează deșeurile reciclabile.

O felicit pe dna învățătoare Maria Ioniță și sper ca această inițiativă să o găsim și în alte unități de învățământ de pe raza orașului Târgu-Neamț și dn comunele arondate„, transmite Mihail Florea, responsabil Rossal zona 3.

Activitatea avut un impact plăcut, toți părinții s-au mobilizat să sprijine acțiunea copilașilor. Sper că vom continua în felul acesta colectarea separată a deșeurilor, acasă și la școală”, a conchis învățătoarea Maria Ioniță.

Sperăm că activitatea acestor copilași să fie un exemplu pe care îl vor urma cât mai mulți cetățeni, de toate vârstele, acasă ori la serviciu.

Andreea Trăsnea

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate