De ce săreau ca fripți ”șobolanii online” când se discută de sistarea apei la Pipirig

0

De ceva timp, s-au înmulțit sistările de furnizare a apei potabile la Pipirig. Deși situații similare, poate chiar mai grave, se întâmplă și în alte comune, am observat o agresivitate nefirească a ”șobolanilor online” când se discută orice despre apa de la Pipirig, ceea ce ne-a stârnit curiozitatea și am demarat o investigație jurnalistică.

Dincolo de iminentele defecțiuni sau greșeli de proiectare a rețelei de apă, lipsă de întreținere sau alte cauze comune, la Pipirig avem o situație deosebită, o situație care irită ”șobolanii online”. În amonte de stația de captare ce colectează apele unui pârâu pentru a le decanta, trata și transforma în apă potabilă la Pipirig, se află în mod total nefiresc niște exploatări forestiere. Din cauza exploatării haotice din aceste păduri, apa respectivului pârâu ajunge jumătate cu noroi la captare și este imposibil să se mai facă apă potabilă din ea.

De ce țipau ”șobolani online” atât de tare prin comentarii pe internet? Pentru că exploatările forestiere haotice ce duceau la problemele cu apa de la Pipirig riscau să se închidă, lucru care s-a și întâmplat, spre disperarea ”șobolanilor” apărători ai celor care tundeau pădurea de la Pipirig. Da. Exploatările din amonte de stația de captare de la Pipirig au fost suspendate și șobolanii sunt în perfuzii. Chiar și așa, va mai dura ceva timp până se va scurge tot noroiul de pe torenții creat de tafurile ce treceau fix prin pârâul de unde se capta apa. Se apreciază încă 1-2 săptămâni de probleme în livrarea apei potabile la Pipirig.

Să vedeți de acum cum se vor zvârcoli ”șobolanii online” care apără interesele celor care defrișează pădurile Neamțului. Vor face tot ce le stă lor în putință să găsească vinovați pe la compania de apă, pe la primărie, pe oriunde numai să se redeschidă exploatările forestiere închise pe motiv că stricau calitatea apei la Pipirig.

Sursa: ZiarPiatraNeamt.RO

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate