„De la Guvernul PNL citire către administrațiile locale: sistați lucrările!”

0

Legea Bugetului de Stat pe anul 2021 a fost adoptată în luna martie. După nici patru luni, la Guvern nu mai există fonduri pentru Programul Național de Dezvoltare Locală, principalul instrument prin care autoritățile locale atrag banii pentru investiții de la Guvern.

Așadar, în acest an putem să ne luăm adio de la modernizări ale comunelor, pentru că guvernul nu mai are bani (DIN NOU).

De la Guvernul PNL citire către administrațiile locale: sistați lucrările!

Guvernul PNL nu a mai avut încotro și a recunoscut, negru pe alb, că blochează țara. Printr-un document emis de către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, toată administrația publică din țară este anunțată că s-au epuizat pe anul în curs toate fondurile alocate prin Programul Național de Dezvoltare Locală, deși nu au trecut nici 4 luni de la demararea lui, în 2021.

Este de neconceput cum unui program prin care PSD a dezvoltat țara și a scos noroiul din sate, cei de la PNL au reușit să îi pună cruce.

Primarii și președinții de Consilii Județene sunt atenționați că decât să continue lucrările pe care le aveau în vedere prin PNDL pentru dezvoltarea unităților administrativ-teritoriale pe care le conduc, și să înregistreze arierate, mai bine să renunțe la proiecte. Recunosc în felul acesta că nu vor găsi surse pentru susținerea proiectelor de care au atâta nevoie satele României.

Este cumplit cât de prost gestionează actuala guvernare problemele țării și cum îi leagă pe aleșii locali de mâini, luându-le șansa de a pune în practică proiectele pe care le gândiseră! De neconceput câte lucrări care nu sunt finalizate vor fi distruse de intemperii și trecerea timpului, pentru că nu se găsesc fonduri pentru terminarea lor!

Oare ce o fi în sufletul primarilor PNL, cărora PSD le-a dat bani de investiții prin PNDL, și care acum, când au partidul la guvernare, își condamnă comunitățile la subdezvoltare?”, a transmis președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene.

Sursa: ZiarPiatraNeamt.RO

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate