Deputații nemțeni, în topul activității din Parlament

0

Conform statisticii făcute de grupul nostru de presă cu privire la activitatea Camerei Deputaților la nivel național am observat că în top 10 al fiecărei activități în parte se află cel puțin câte un deputat din Neamț.

La capitolul luări de cuvânt, pe locul 6 din cei peste 300 de deputați se află Ioan Munteanu – PSD, cu 87 de luări de cuvânt.

La capitolul declarații politice, pe locul 9 din cei peste 300 de deputați se află Laurențiu Leoreanu – PNL, cu 13 declarații politice.

La capitolul inițiative legislative, din cei peste 300 deputați, îi avem din Neamț în top 10 pe Ciprian Constantin Șerban – PSD pe locul 2 cu 30 inițiative legislative, Ioan Munteanu – PSD pe locul 5 cu 28 de inițiative legislative și pe locul 9 pe Alexandru Rotaru – PSD cu 27 de inițiative legislative la care este cosemnatar.

La capitolul proiecte de hotărâre inițiate nu avem niciun nemțean în topul Camerei Deputaților.

La secțiunea întrebări și interpelări, în top 10 Camera Deputaților sunt doi deputați nemțeni. Mugur Cozmanciuc – PNL pe locul 2 cu 65 de întrebări și interpelări realizate, iar pe locul 8 Iulian Bulai – USR cu 39 de întrebări și interpelări făcute.

La capitolul Moțiuni, deși ele nu au fost multe, pe primul loc, cu două moțiuni, îl avem din Neamț în topul Camerei Deputaților pe Iulian Bulai de la USR.

Este interesant faptul că după 20 de ani în care activitatea deputaților nemțeni din Cameră era departe de top 10, acum avem o reprezentare națională onorabilă, măcar din punct de vedere statistic. Dacă domnii deputați nemțeni ar mai învăța să mai și comunice și să nu mai fie cu nasul pe sus tare bine ar fi. Cei de la putere ar putea să facă măcar o dată pe an câte o conferință de presă în care să își prezinte activitatea și să mai răspundă la întrebările presei, cum, de asemenea, și cei din opoziție ar trebui să își amintească de faptul că rupeau cămășile de pe ei că vor ieși lunar să ne spună câte ceva, dar au uitat complet de ce au zis.

În continuare, din păcate, comunicarea dintre unii deputați din zona puterii și oamenii care le-au dat votul lasă mult de dorit, iar cei din opoziție sunt foarte superficiali și aproape inexistenți în peisajul nemțean.

A trecut un an de zile de la alegeri și singurul adevăr este că, față de perioada din campania electorală, deputaților le-a scăzut cu 99% cheful de comunicare cu presa, le-a scăzut cu 99% pofta de a mai merge din usă în ușă, prin piețe, cartiere sau comune și, desigur, au îngropat securea războiului și, dacă în campanie aveau de spus foarte multe lucruri unii despre alții și mai ales despre ce minciuni și hoții au făcut unii și alții, acum zici că s-au făcut frați și dorm în aceeași cameră de cămin studențesc prin București. Au uitat tot ce spuneau prin campanie și brusc nu mai au nicio dezvăluire, nicio suspiciune și nimic de reclamat.

Iosub Robert

sursa: ZiarPiatraNeamţ.RO

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate