Deputatul Andrușcă: „Noaptea, ca hoții, liberalii au modificat tot ce se putea modifica prin OUG!”

0

Marți, 4 februarie, în ajunul dezbaterii și votului pe moțiunea de cenzură depusă de PSD, Guvernul Orban a ținut o ședință-maraton, timp de nouă ore. Astfel, au adoptat 25 de ordonanțe de urgență.  25!

Într-o marți neagră pentru democrație, noaptea ca hoții, liberalii au modificat tot ce se putea modifica prin Ordonanță de Urgență: Sănătatea, Educația, sistemul electoral, sistemul juridic. Unele sunt tunuri economice, cum sunt cele din sănătate, altele sunt tunuri electorale, cum sunt legile prin care se validează turismul electoral. Dar toate sunt anti-democratice și toate demonstrează modul în care PNL sfidează Parlamentul și tratează România ca pe moșia personală.

Premierul Orban (sursa foto: gds.ro)

Noaptea, ca hoții.

Acum nu mai e periculos pentru sănătatea democrației?! Acum nu mai e nevoie de dezbatere parlamentară?! Parcă nu demult se băteau cu pumnul în piept că ei respectă recomandările Comisiei de la Veneția în materie de legiferare prin OUG. Se fac că nu-și mai amintesc sau își încalcă principiile și cuvântul de bună voie și nesiliți de nimeni? Eu cred că nu le au. Nici principiile, nici cuvântul”, ne-a declarat Dănuț Andrușcă, deputat de Neamț și fost ministru al Economiei.

Potrivit acestuia, dacă un guvern PSD ar fi făcut ceea ce a făcut Guvernul PNL condus de Orban, protestele nu ar fi întârziat să apară în stradă.

deputatul Dănuț Andrușcă

Ceea ce mă sperie este abordarea societății românești: pentru că nu am văzut tot atât de multe voci critice la aceste abuzuri de democrație, așa cum am văzut pe vremea PSD.

Dacă măcar gândea PSD să facă ceea ce a făcut PNL ieri, aveam iarăși proteste de stradă și tot felul de voci care ne acuzau de tot felul de scenarii. Iar tăcerea de acum ne arată că, de fapt, nu spiritul civic i-a mânat în luptă pe cei care ni se opun, ci ura față de PSD, creată și susținută prin manipulare și fake news-uri.

Consider că civismul în România a fost mai afectat ieri, într-o singură zi, decât prin tot ce a fost pus în cârca PSD-ului în ultimii trei ani„, a conchis deputatul Dănuț Andrușcă.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate