Drept la replică- primarul Daniel Harpa

3

14466220_1406074379422506_1984445271_o„În urma discuțiilor apărute în mediul online, mă simt dator față de cetățenii orașului Târgu Neamț să vin cu câteva lămuriri referitoare la modul în care se vor concesiona terenuri pentru construire locuințe proprietate personală.

În primul rând, este un proiect inițiat de mine și echipa mea. Deși legea care stă la bază este veche de 13 ani, nimeni nu a pus-o în aplicare până acum la Târgu Neamț, tema a fost doar subiect în campaniile electorale.

Deocamdată, au fost identificate suprafețe de teren în cartierul Tăbăcari. E doar începutul. Avem o comisie care lucrează pentru identificarea altor terenuri disponibile.

Invit tinerii din Târgu Neamț să depună cerere la Primăria orașului, în cazul în care își doresc să construiască o locuință. Aceștia, indiferent de etnie, trebuie să îndeplinească anumite criterii, stabilite prin Legea 15/ 2003, care nu presupun și discriminare etnică.  Nu primarul hotărăște cui anume i se concesionează teren pentru casă și în ce condiții, ci legea și hotărârile Consiliului Local.

Eu am susținut, susțin și voi susține întotdeauna tinerii, atât în dezvoltarea carierei profesionale, cât și în îmbunătățirea nivelului de trai. Repet, e un proiect inițiat de mine în folosul tinerilor, pe care îl voi susține până la capăt!”

Daniel Harpa,

primarul orașului Târgu Neamț

3 Comentarii
 1. uncetatean spune

  O fi initiativa buna , dar tinerii ce trebuie sa se incadreze in legea 15 nu stiu daca detin un capital pentru a se apuca sa.si ridica o casa. Iar ca sa se incurce cu banca , ar cam trebui sa aibe un salar frumusel si stabilitate la locul de munca.
  Prin alte judete exista stabilitate , gen if , cj , bv , ct , tm etc , dar nu si in nordul tarii unde tineretul indeosebi nu are o siguranta a zilei de maine
  Preocuparea ca primar ar trebui in primul rand sa fie pe atragere de investitori la nivel local , ca sa urmeze si logica unui tineret capabil sa adere la idei din astea gen -uite terenul ia si fa.ti casa.
  Iar ca un contraexemplu , cunosc pe cineva(tanar” intreprinzator „care si.a ridicat casa din banii castigati cu o simpla spalatorie. Bani adunati in cativa anisori (nu multi). Am pus ghilimelele pentru ca tanarul in cauza a platit dari la stat cat de o bicicleta. De bonuri nu m.ai pomenesc .
  Ideea era -se sesizeaza cineva in cazuri din astea ? De unde are romanul sa.si faca casa si sa.si cumpere super masini ? Pe afara esti mancat daca nu stii sa justifici de unde ai avut bani pentru astfel de bunuri. Doar la noi e o tara fara caini. Pentru cei care ne reprezinta sunt pe aceeasi baricada -a furturilor si insusirea unor lucruri fara acoperire.

  1. ioan cel groaznic spune

   Nu vreti sa incepem cu dumneavoastra?

 2. radu spune

  si rromi nu ar trebui sa se incadreze intr-o lege? Sau lor li se pot acorda terenuri fara sa indeplineasca nimic. Ati transformat orasul intr-un plin de cersetori, felicitari!!! Al cui e Consiliul LOcal, nu aveti majoritate?Nu conduceti dvs PSD-ul? Incercati sa va spalati pa maini dand vina pe CL

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate