DSP Neamț: Infecțiile respiratorii, în scădere ușoară. Cinci cazuri noi de gripă, în județ

0

În săptămâna 19.03-25.03.2018 de supraveghere epidemiologică, numărul total de cazuri de infecții respiratorii acute ( IACRS) a fost de 1905, cu un număr de 63 internări, față de săptămâna precedentă, când s-au înregistrat 1959 cazuri cu 65 bolnavi  internați .

Numărul de pneumonii raportate a fost de 546 (cu un număr de 140 internări, față de cele 564 cazuri cu 122 internări din săptămâna precedentă).

Ratele de incidență cele mai crescute pentru IACRS se înregistrează la grupa de vârstă 2-4 ani,  iar pentru pneumonii la grupa de vârstă 0-1 ani. S-au înregistrat un număr de 5 cazuri de gripă, la pacienți nevaccinați antigripal.

Evoluția infecțiilor respiratorii acute, a pneumoniilor și a gripei are tendință descendentă și se încadrează în intervalul așteptat pentru această perioadă. Până la data de 18.03.2018 au fost vaccinate antigripal 26.352 persoane din grupele la risc, de pe teritoriul județului, cu vaccin distribuit de Ministerul Sănătății.

La nivelul județului Neamț nu mai există în stoc vaccin antigripal.

DSP Neamț recomandăm populaţiei ca, în această perioadă cu fluctuaţii frecvente de temperatură, să respecte măsurile de igienă personală (spălarea cu apă şi săpun a mâinilo,  folosirea batistelor pentru strănut sau tuse, respectarea unui regim de viaţă sănătos – alimentaţie bazată pe legume şi fructe, odihnă şi mişcare) sunt esenţiale pentru prevenirea îmbolnăvirilor prin afecţiuni respiratorii, şi în special prin gripă. 
Antibioticele nu se utilizează în cazul gripei și nu este recomandată automedicației. În cazul apariției simptomelor de boală, Ministerul Sănătății recomandă prezentarea la medicul de familie, în vederea diagnosticării și instituirii tratamentului corect. De asemenea, pentru prevenirea îmbolnăvirii persoanelor din jurul dumneavoastră, în cazul în care ați fost diagnosticat cu gripă se recomandă repaus și limitarea contactului cu alte persoane.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate