DSP Neamț: Situația infectărilor și focarelor COVID în județ

0

DSP Neamț transmite că de la începutul pandemiei în județ au fost înregistrate 2.062 cazuri de Covid-19.

Au fost raportate 79 decese, 40 de femei și 39 de bărbați, cu vârste cuprinse între 27 și 96 de ani și având comorbidități.
Au fost testate 11.515 persoane, fiind lucrate în total 31.922 de teste.
Începând cu 1 august a.c. au fost înregistrate 730 cazuri.
În perioada 21-28 august au fost raportate 167 de cazuri noi și cinci decese (două femei și trei bărbați, cu vârste cuprinse între 67 și 80 de ani).

Localitățile cu cele mai multe cazuri înregistrate în ultimele 14 zile sunt municipiul Piatra-Neamț cu 27% din cazuri, Roman cu 19% din cazuri și Târgu Neamț 7% din cazuri.

În această perioadă au fost depistate și anchetate mai multe focare de familie și de colectivitate:

  1. În cadrul unei societăți comerciale de producere a energiei electrice a fost depistat în ziua de 26 august un focar Covid-19. În total sunt infectați patru salariați. Cele patru persoane au fost internate la Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț. Pentru restul angajaților a fost instituită carantina la o adresa declarata de ei.
  2. În cadrul unei primării din județul Neamț a fost depistat, în data de 27.08.2020 un focar Covid-19. În total sunt infectați șapte salariați. Cele șapte persoane au fost internate la Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț. Până în prezent, a fost instituită măsura carantinării la o adresa declarata de ei pentru alți nouă angajați. Unitatea a fost închisă și a
    fost efectuată dezinfecția generală.

În prezent, 265 de persoane confirmate Covid-19 sunt internate în cele două spitale suport Covid-19 din județul Neamț. Opt persoane sunt internate la ATI. În Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț sunt internați 80 suspecți. Din spitalele din județul Neamț au fost externate 1.360 persoane.
Până în prezent, DSP Neamț a eliberat 1.972 decizii de carantinare și 413 decizii de prelungire a izolării.
Direcția de Sănătate Publică Neamț continuă activitățile specifice de supraveghere a infecției cu Covid-19, conform metodologiei:
• monitorizarea centrelor rezidențiale,
• anchetele epidemiologice cu depistarea și carantinarea contacților direcți
• izolarea persoanelor depistate pozitive.

Sursa: ZiarPiatraNeamt.RO

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate