După o vacanță cât un weekend, a început semestrul al II-lea. Când va fi vacanța de primăvară:

0

Primul semestru din anul școlar 2021- 2022 s-a încheiat pe 14 ianuarie, iar cel de-al doilea a început astăzi, 17 ianuarie.

Pe internet, au circulat diverse glume pe seama „vacanței intersemestriale”, care a fost de fapt, un weekend. Totuși, destul de recent, elevii din învățământul preșcolar și primar au avut vacanța de iarnă, din 24 decembrie 2021 până pe 6 ianuarie a.c. Pentnru elevii de gimnaziu şi liceu, precum şi cei din învăţământul profesional şi postliceal, vacanţa de iarnă se terminase pe 3 ianuarie.

Așadar, vacanța de iarnă nu a mai fost o vacanță intersemestrială, ci a devenit o altă vacanță în interiorul semestrului I. E de amintit aici ordinul de ministru nr. 5.549 din 5 noiembrie 2021, care prevedea vacanța forțată decisă de autorități pentru toți elevii, dar și o reconfigurare a finalului primului semestru.

Conform acestui ordin de ministru, semestrul al doilea este structurat astfel:

  • Luni, 17 ianuarie a.c.— joi, 14 aprilie a.c.: cursuri
  • Vineri, 15 aprilie a.c.— duminică, 1 mai 2022: vacanța de Paște (primăvară)
  • Luni, 2 mai — vineri, 10 iunie:  cursuri
  • Sâmbătă, 11 iunie — data din septembrie 2022 la care încep cursurile anului școlar 2022—2023: vacanța de vară

Prin excepție de la prevederile anterior menționate, pentru clasele terminale din învățământul liceal (clasa a XII-a zi, clasa a XIII-a seral și frecvență redusă), anul școlar se încheie la data de 27 mai a.c..

Pentru clasele a VIII-a, anul școlar se încheie la data de 3 iunie a.c.

În situația suspendării cursurilor conform Regulamentului-cadru de organizare și funcționare a unităților de învățământ preuniversitar (ROFUIP), măsurile privind parcurgerea integrală a programei școlare prin modalități alternative stabilite de consiliul de administrație al școlii nu se dispun pe durata vacanțelor școlare.

Cu cele 34 de săptămâni de cursuri, anul școlar 2021-2022 este unul dintre cei mai scurți ani școlari din istoria recentă. 

Andreea Trăsnea

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate