FOTO/ Pompierii târgu-nemțeni au lichidat ieri două incendii de vegetație uscată

0

Duminică, 16 ianuarie, pompierii târgu-nemțeni au intervenit pentru localizarea și lichidarea a două incendii, ambele produse din cauza focului deschis în spații deschise.

Prima misiunea s-a desfășurat în comuna Timișești, ca urmare a unui apel la 112 din jurul orei 15:25.

Pompierii târgnemțeni împreună cu voluntari din cadrul SVSU Timișești au intervenit pentru localizarea și lichidarea unui incendiu de vegetație uscată produs în comuna Timișești.

A ars vegetaţie uscată pe o suprafață de aproximativ 3 ha„, transmite lt. Irina Popa, purtătorul de cuvânt al ISU Neamț.

foto incendiu Timișești

La o oră distanță de primul apel, în jurul orei 16.36, altcineva a sunat la 112 pentru a anunța un incendiu similar, produs în comuna Crăcăoani.

Pompierii târgnemțeni împreună cu voluntari din cadrul SVSU Crăcăoani au intervenit pentru localizarea și lichidarea unui incendiu de vegetație uscată produs în comuna Crăcăoani.

Au ars deșeuri și vegetaţie uscată pe o suprafață de aproximativ 5 ha„, precizează reprezentantul ISU Neamț.

foto incendiu Crăcăoani


Repetăm, cauza probabilă a izbucnirii celor două incendii a fost stabilită ca fiind focul deschis în spații deschise.


Utilizarea focului deschis pentru igienizarea terenurilor si a deseurilor menajare conduce adesea la arderi necontrolate, care produc pagube materiale însemnate sau chiar pierderi de vieți omenești.

Conditiile de vânt si nerespectarea măsurilor obligatorii de protectie constituie elemente care întretin și favorizează propagarea focului. Pentru evitarea producerii acestor tipuri de evenimente, cetățenii ar trebui să respecte următoarele măsuri de prevenire:

* Utilizarea focului deschis în locuri cu pericol de incendiu si pe timp de vant este interzisă;
* Realizarea arderii doar în locuri special amenajate, cu respectarea măsurilor ce se impun pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăți;
* Supravegherea permanentă a arderii, precum si stingerea jarului, după terminarea activității;
* Utilizarea focului deschis la distante mai mici de 40 m față de locurile cu pericol de explozie (gaze si lichide combustibile, vapori inflamabili, explozivi etc.), respectiv de 10 m față de materiale sau substante combustibile (lemn, hartie, textile, carton asfaltat, bitum, ulei etc.) este interzisă;
* Asigurarea mijloacelor tehnice pentru stingerea de îndată a focului (rezervor cu apă, găleti, lopată, sapă, cazma), atunci când acesta scapă de sub control;
* Responsabilizarea adulților in ceea ce priveste jocul copiilor cu focul si accesul acestora la sursele de foc (chibrituri, brichete, lumânări, lămpi cu gaz, etc).

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate