Elevii clasei externe de artă populară de la Târgu Neamț se familiarizează cu elementele costumului popular

0

Clasa externă de artă populară de la Târgu Neamț, instructor coordonator, Ionela Lungu își continuă activitatea creatoare.

Luna ianuarie a început cu teme atractive pentru micii meșteri din cadrul clasei externe de artă populară de la Târgu Neamț, instructorul coordonator Ionela Lungu fiind atentă la alegerea acestora, spre bucuria elevilor.

Crezul Ionelei: „Este important ca prin lecțiile de artă populară, elevii să descopere frumusețea costumului popular și să învețe componentele acestuia.”

Drept pentru care a fost adus și material didactic specific acestei teme, o păpușă îmbrăcată cu basma, ie (cămeșă), bundiță, brâu (bârneață), catrință, colțuni (șosete), opinci.

Toate aceste elemente au fost identificate de către copii, învățate apoi desenate pe o coală de hârtie.

„Elevii sunt încurajați întotdeauna să deseneze ei, evităm foile Xerox, care nu ajută creativitatea, și s-au descurcat minunat. Fixarea cunoștințelor s-a făcut la sfârșitul lecției de meșterit, toți micii meșteri cunoscând toate elementele costumului popular predat în cadrul orei de artă populară”. a ținut să completeze Ionela Lungu.

Sursa: Centrul pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare” Neamț

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate