Erasmus Days la C.S.E.I. Târgu Neamț (IMAGINI)

0

Joi, 12 octombrie, Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă (CSEI) Târgu Neamț a avut loc activitatea cu tema „Steps for a better inclusion through Erasmus+”, sub egida „Erasmus Days”.

La aceasta au participat elevi, părinți, profesori interesați de rezultatele proiectelor Erasmus derulate la nivelul școlii. Activitatea a  constat în prezentări ale proiectului Erasmus „Magic seen”, implementat în cadrul CSEI Târgu-Neamț în perioada 2020-2022. Datorită acestuia, 12 cadre didactice s-au format prin mobilități Erasmus+, la nivel european, urmând patru cursuri:

  1. „Making lessons more interesting by fun activities, games and ICT usage”

2.     „Special Education Needs – how to use ICT and games in special education”

3.     „Special needs and autism: how to deal with them? Theoretical and practical experiences”

4.     „Inclusive Education in Italy”

          De asemenea, au fost prezentări ale mobilităților la care au mers profesori de la CSEI Târgu- Neamț datorită acreditării pe domeniul „Educație școlară” obținută de Casa Corpului Didactic Neamț. Prof. Roxana Toma a vorbit despre mobilitatea „Empowering people with disabilities”, la care a participat alături de alte colege, prof. dr. Loredana Mihăileasa despre cursul „Leadership and management in schools”, iar prof. Ștefan Grigoriu – directorul CSEI Târgu- Neamț a venit cu informații despre mobilitatea din Irlanda, „Effective school leadership”. Și prof. Mihaela Toma a avut o intervenție despre cursul „Outdoor and nature-based education and experiential learning”, iar prof. Brândușa Crețu a vorbit despre mobilitatea la care a participat în acest an, „Motivation UP!”, la Sevillia.

          În afara prezentărilor mobilităților în care au fost implicați profesorii de la CSEI Târgu-Neamț, au existat și momente de implicare a elevilor prezenți în sală, în jocuri de învățare care le-au stârnit entuziasmul.

          La eveniment au fost prezenți și părinți ai elevilor, care au apreciat faptul că profesorii de aici se străduiesc să aducă noutăți pentru a face lecțiile mai interesante pentru copii.

          „Mă bucură implicarea colegilor mei care sunt dornici să se formeze și se întorc din aceste mobilități cu informații, instrumente și tehnici pe care le aplică la clasă în beneficiul copiilor cu dizabilități. Sperăm să putem continua colaborarea cu Casa Corpului Didactic Neamț în cadrul consorțiului a căror membri am fost până acum, dar să aplicăm și noi, ca unitate de învățământ pentru câștigarea de proiecte Erasmus.”, ne-a declarat, la finalul activității, prof. Ștefan Grigoriu- directorul CSEI Târgu-Neamț.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate