VIDEO/ Adevărul despre lipsa apei: Ce am găsit la captarea Lunca, de unde ar trebui să plece apa spre Târgu-Neamț:

4

De câteva luni, cetățenii se confruntă cu o situație critică în ceea ce privește alimentarea cu apă potabilă a orașului Târgu-Neamț și a unor comune care s-au “înțepat” la rețeaua orașului de sub Cetate.
Subiectul a fost preluat pe linie politică de mai toate partidele si exploatat pentru creșterea propriului electorat. Dar nici asta, nici protestele oamenilor și nici revoltele online nu au făcut apa să curgă la robinete fără întreruperi.

Am mers la frontul de captare Lunca, principala sursă de alimentare cu apă a zonei de pe Valea Ozanei, să vedem cum e situația de fapt. Nu putem minți- e rea.

Din 12 puțuri, funcționează doar patru, iar unul dintre ele e pe cale să rămână fără apă. Râul Ozana si pârâul Nemtisor au secat. N-am văzut picătură de apă la suprafață.
S-a forat mai la adâncime in speranța de a da de apă. Au găsit strat de marnă, apoi stâncă, după care apă sărată la vreo 50 m adâncime.
Puteau fi 50 de puțuri si modernizările secolului realizate aici. Dacă nu plouă… nu e apă.

Am căutat si vreo manetă cu care s-ar putea opri apa in mod voluntar oamenilor de rând si s-ar da numai persoanejelor publice sau spălătoriile auto. Nu există, cum nu există nici conducte separate pe care să fie apa furnizată numai anumitor categorii “privilegiate”.

Oamenii angajați aici spun că nu au mai întâlnit perioade atât de îndelungate de secetă. Dacă nu plouă, vor “seca” și celelalte puțuri, rând pe rând.

Mai multe informații, aflați din următorul material video:

! Zilele următoare, vom încerca să mergem la frontul de captare apă potabilă de la Preutești, să vedem și să vă arătăm care e situația la cea de-a doua sursă de alimentate a orașului.

Dar ce trebuie să știți până atunci e că frontul de captare apă de la Preutesti nu poate să asigure singur în prezent, în totalitate, apa către tot orașul, chiar dacă magistrala principală nu ar suferi avarii multiple. El doar vine în ajutorul stației principale, de la Lunca.

Va urma.

4 Comentarii
 1. Geo spune

  Puțurile au fost făcute în lunca după un anumit studiu de fezabilitate. In zona lunca izvoare de apa sărată sunt de secole. Tot administrația aceasta a luat hotărârea să se construiască acolo când se putea face in alta zonă spre Blebea.

 2. Bobi spune

  Deci nu exista nici un vinovat,e seceta doar in zona tg neamt,in Iasi,Suceava,Botosani NU ESTE SECETA !!!HAAA,HAAA,HAAA,poate o fi din cauza manastirilor din zona.hihihi!!!

 3. Calin spune

  80% din apa exploatata din foraje se pierde prin sparturile tevilor dintre frontul de captare si oras. Incompetenti. La fel la preutesti, pildesti simionesti etc.

 4. Iftimia Ana spune

  Nici Răucești sat Ungheni nu avem apa nu avem de unde aduce mor animale de sete nu sa mai pomenit autoritățile nu fac nimic sa ajute populația merg banii in alte părți…..avem 2 săptămâni nu ne întreabă nimeni cum facem mai ales cu fermele de vaci…..

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate