Etapa naţională a concursului profesional „Cel mai bun fasonator”, câştigată de un nemţean

0

Un nemțean a fost desemnat “Cel mai bun fasonator”, la etapa națională a concursului destinat tuturor structurilor din cadrul Regiei Naționale a Pădurilor, Romsilva. Este vorba despre Constantin Tudosia, angajat al Ocolului Silvic Poiana Teiului.

Pentru rezltatul obţinut, acesta a fost răsplătit cu diplomă şi un premiu constând în bani.

Competiția silvică s-a desfășurat la Ocolul Silvic Mălini, județul Suceava, în perioada 5-6 iulie, și a reunit 30 de concurenți – cei mai buni fasonatori de la 30 de direcții silvice din toată țara.

Potrivit presei sucevene, lucrătorii forestieri participanți au trecut prin cinci probe: schimbatul lanțului, tăierea de precizie, tăierea combinată, doborârea arborelui și cepuitul arborelui. Astfel, li s-au verificat cunoștințele în ceea ce privește  recoltarea mesei lemnoase cu fierăstraie mecanice, folosirea echipamentului de protecție și, implicit, respectarea regulilor de protecție a muncii, stabilite prin lege, pentru prevenirea eventualelor accidente.

Concursul silvic “Cel mai bun fasonator mecanic”, ajuns la a VIII-a ediție, este unul dintre cele mai importante concursuri profesionale , alături de competiția “Cel mai bun pădurar”.

Felicitări nemțeanului câștigător!

sursa foto: știridinbucovina.ro

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate