Evenimentul „20 martie- Ziua Internațională a Francofoniei”

0

Joi, 20 martie 2014, și la Târgu Neamț se sărbătorește Ziua Internațională a Francofoniei. Iubitorii de limbă franceză sunt așteptați de la ora 14.oo în Sala de Ședințe a Consiliului Local, unde va avea loc evenimentul dedicat Francofoniei.

În deschiderea programului, va fi transmis mesajul  Secretarului General al Francofoniei, Abdou Diouf, inclusiv un film prezentat de Cristi Acostantinese.

francoVom avea o expunere susținută de doamna profesor Doina Baroiu. Elevii Marian Filip și Andrei Filip vor interpreta o piesă în limba franceză. Vom avea intervenția domnului profesor Gheorghe Simon și a doamnelor profesoare Cătălina Maftei și Raluca Simon de la Colegiul Național „Ștefan cel Mare”. Invitatul nostru special, elevul Valentin Tănase, va interpreta câteva piese la pian. Eleva Ana Filip va avea un moment de poezie și de proză, iar doamna profesor Gabriela Secheșan ne va încânta cu câteva piese de muzică ușoară în limba franceză. Eleva Marta Loghin  va interpreta muzică folk, iar eleva Simona Adela Panaite va recita poezii în limba franceză. Vom încheia acest eveniment printr-o discuție pe skype cu câțiva dintre prietenii noștri francezi din străinătate”, ne informează Margareta Mihăilescu, directorul Casei Culturii din Târgu Neamț.

Evenimentul este organizat de Casa Culturii „Ion Creangă” și Asociația de Turism Româno – Franceză, cu sprijinul Primăriei Târgu Neamț. Intrarea este gratuită.

Pornind de la afinitatea pentru limba franceză, în fiecare an, din 1998, Ziua Internațională a Francofoniei este sărbătorită prin manifestări culturale, pe 20 martie, în toate cele 75 de țări membre ale Organizației Internațională a Francofoniei.

Andreea Trăsnea

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate