„Luna curăţeniei – împreună, pentru un oraș curat” 19 MARTIE – 18 APRILIE 2014

0

     antet-primarie

  „Luna curăţeniei – împreună, pentru un oraș curat”

  19 MARTIE – 18 APRILIE 2014

 

      Pentru a întâmpina cum se cuvine Sărbătorile Pascale, începând cu data de 19 martie, vor avea loc activități de ecologizare, igienizare și colectare deșeuri sub sloganul „Luna curăţeniei – împreună, pentru un oraș curat”.

          În această perioadă vom realizara acţiuni de igienizare a albiei râului Ozana, vom curăța marginea pădurii de la capătul digului, zona Cetăţii Neamţului spre Monumentul Eroilor, până la Staţiunea Băile Oglinzi.  Vom identifica zonele unde sunt  depozitate deşeuri în locuri  neautorizate şi vom efectua salubrizarea acestora. Vom planta puieţi de salcâm, obţinuţi de la Direcţia Silvică Neamţ, în perdelele forestiere (de la Pensiunea ”Belvedere” până la „Groapa de Gunoi”). Va avea loc o amplă acțiune de amenajare a spaţiilor verzi: toaletarea copacilor, în zona centrală a oraşului vor fi reamenajate jardinierile, se va semăna gazon, se vor planta plante ornamentale şi se vor pune ghivece cu arbuşti ornamentali, parcurile din centrul oraşului vor suferi o schimbare prin plantare de arbori noi (tei, arţari, scoruşi, magnolii),se vor  repara băncile, fântâna arteziană din Parcul „Ion Creangă” va fi curăţată și se vor amenaja sensurile giratorii.

      ”Pentru reușita acestei campanii este necesară implicarea comunității, astfelinvităm cetățenii, asociaţii de proprietari/locatari, societăţi comerciale, instituţii publice şi de învăţământ să ni se alăture, contribuind activ la curăţarea spaţiilor verzi, aleilor, trotuarelor şi a rigolelor stradale din perimetrul imobilelor.Putem avea un oraș frumos și curat dacă ne implicăm cu toții!” a declarat  Primarul Vasilică Harpa.

 

Amalia Penu

        Purtător de cuvânt

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate