FAKE NEWS despre oprirea apei în Târgu Neamț

0

Blogurile vestea.net si tvmneamt.ro au ieșit cu articole despre sistarea furnizării apei la Târgu Neamț, articole menite să enerveze populația prin informații care să creeze panică.
Bătaie de joc Apaserv, pentru cei peste 18.000 de locuitori din Targu Neamt compania din subordinea CJ Neamt (condusa de un director numit de Arsene) a anuntat că lasa tot orasul de sub cetate fara apa pentru 24 de ore”, spune blogul tvmneamt.ro și în tandem vine și blogul vestea.net care titrează ”18.000 de oameni, încă o zi fără apă! Cetățenii din Târgu Neamț sunt revoltați!

Sub nici o formă nu a fost oprită apa pentru tot orașul Târgu Neamț cum mint cele două bloguri, ci a fost livrată cu presiune redusă, fiind probleme doar în zonele înalte și pe capetele de rețea unde nu mai era presiune din cauza lucrărilor care se efectuau. Chiar și anunțul companiei de apă este foarte clar și nu spune nimic de oprit apa în tot orașul. ”Pentru remedierea unor avarii la reţeaua de aducțiune a apei potabile, Compania Județeană APA SERV S.A. este pusa în situația neplăcută de a furniza apă cu presiune scăzută, existând în unele zone și posibilitatea opririi temporare a furnizării serviciului de alimentare cu apă potabila în Orașul Tg. Neamt”, au anunțat cei de la Apa Serv.

Faptul că astfel de știri menite să enerveze oamenii deja tensionați de la desele întreruperi de apă au altceva în spate se vede din faptul că sunt introduse în aceste fake news-uri și numele și poza președintelui CJ Neamț, Ionel Arsene, care nu are absolut nicio legătură cu avariile de la Apa Serv.

Faptul că cei doi care scriu la vestea.net și tvmneamt.ro sunt niște indivizi care au făcut un obicei prin a minți populația nu o spunem noi, ci instanțele de judecată și instituțiile care au verificat de nenumărate ori știri panicarde din aceste bloguri.

Sfatul nostru este ca în cazul știrilor care anunță restricții, sistări, interdicții etc. să nu citiți doar titlul, ci și conținutul care citează sursa oficială sau pe cât posibil să vă informați din surse oficiale.

Sursa: ZiarPiatraNeamt.RO

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate