FAKE NEWS Virusarea unui calculator de la spitalul din Târgu Neamț de la filme pentru adulți și cu Bruce Lee

0

În spațiul public umblă de ceva vreme o poveste cu un calculator din Compartimentul de Primiri Urgențe (CPU) de la Spitalul din Târgu Neamț, care s-ar fi virusat pentru că cineva ar fi vizionat filme pentru adulți și cu Bruce Lee.

Spitalul Orășenesc Târgu Neamț- foto athivă

Nu știm să vă spunem la ce se uită bugetarii cât stau la serviciu, dar să faci o conexiune între un site vizitat și un virus din calculator este o operațiune extrem de complicată. Presupune izolarea virusului, analiza acestuia, scanarea site-urilor sursă, identificare și analiza eventualilor viruși de acolo și așa mai departe. Să găsești sursa unui virus dintr-un calculator este o treabă care nu o poate face decât un informatician foarte bun, un informatician de ală care câștigă mii de euro pe lună, deci puțin probabil să fie acest informatician la Târgu Neamț.

Din câte am înțeles, știrea a fost lansată de un consilier local de la Târgu Neamț, consilier care mai mult ca sigur nu are habar despre ce vorbește și despre cât de greu este să identifici sursa unui virus informatic. Cel mai probabil cineva de pe la spital a vrut să scape de discuțiile cu respectivul consilier și i-a plasat o explicație de genul „e virusat calculatorul de la filme p0rn0” și consilierul cu lipsă mare de educație în domeniul IT a luat de bună informația și s-a apucat să o trâmbițeze la alții cu același nivel de cunoștințe IT.

Dar acum este o anchetă la Spitalul din Târgu Neamț pe această temă.

Așa e când un consilier aruncă cu o piatră în baltă și mai mult ca sigur, oricare va fi rezultatul anchetei, nimeni care se pricepe la IT nu face gafa să își asume în scris identificarea sursei unui virus. Pentru asta e nevoie de multă muncă și știință.

Vom reveni cu rezultatul anchetei.

I.R.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate