Târgu Neamț/ Fără nașteri prin cezariană. Sala de operații de la Ginecologie se modernizează

0

În această perioadă, la Spitalul din Târgu Neamț nu se mai efectuează operații ginecologice. N-au dat bir cu fugiții medicii specialiști, ci a venit rândul sălii de operații  de la „Maternitate” să fie reabilitată și modernizată.

Lucrările fac parte dintr-un proiect mai amplu ce vizează schimbarea la față a întregii Secții de Obstetrică- Ginecologie (detalii AICI- click).

Investiția aflată în derulare afectează în special graviduțele care sunt nevoite sau vor neapărat să nască prin cezariană. Cele care nasc natural în această perioadă nu trebuie să-și facă griji, o pot face la spitalul de sub Cetate în condiții excelente. Sala de nașteri a fost deja reabilitată, modernizată și dotată corespunzător.

„Sala de nașteri este funcțională. Doar sala de operații de la Ginecologie este închisă, iar gravidele sunt dirijate către alte spitale dacă optează pentru operație cezariană la cerere.

Cele care sunt cu risc de naștere și necesită operație cezariană de urgență sunt dirijate către spitalele Piatra Neamț sau Iași, în funcție de luna sarcinii, conform protocolului existent în astfel de situatii”, ne-a explicat dr. Florin Apostoae, managerul Spitalului Orășenesc „Sfântul Dimitrie” Târgu Neamț.

Prin lucrările de la Secţia Obstetrică-Ginecologie se vor crea, în sfârșit, condiții demne de secolul în care trăim. Dacă ne amintim, în urmă cu câțiva ani pacientele erau întâmpinate cu ligheane puse mai peste tot atunci când ploua….

Intre timp, s-a modernizat deja cabinetul de consultaţii, sala de naşteri, sala de reanimare a nou-născutului, sala de post-travaliu s.a.

 

Momentan se finalizează lucrările la sala de operații. „Sperăm ca în maxim 3 săptămâni se se finalizeze lucrările. Cu ajutorul lui Dumnezeu, sala de operații va fi redeschisă la 1 iulie”, a conchis dr. Florin Apostoae.

Andreea Butescu

 

Cezariana este o operație efectuată atunci când nașterea naturală implică un risc major pentru făt sau pentru mamă. Organizația Mondială a Sănătății spune că cezariana ar trebui să fie excepția de la regulă și în niciun caz nu ar trebui privită ca o opțiune comodă în detrimentul nașterii naturale. 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate