Schimbarea la faţă a Maternităţii din Târgu Neamţ

3

Maternitatea din cadrul Spitalului Orăşenesc „Sfântul Dimitrie” Târgu Neamț prinde contur european. Aflată în proces de realibitare şi modernizare, Secţia de Obstetrică- Ginecologie pare să se transforme într-un loc mult mai primitor cu pacientele.

Luni, 12 martie, primarul Daniel Harpa a verificat stadiul lucrărilor la această secţie, însoţit de dr. Florin Apostoae-managerul unităţii spitaliceşti şi medicul anestezist Gheorghe Carp.

„Am finalizat cabinetul de consultaţii, sala de naşteri, sala de terapie intensivă şi reanimare a nou născutului. Am continuat şi cu sala de post- travaliu. Urmează să finalizăm  lucrările la sala de operaţii, la tot ce înseamnă bloc operator şi sperăm să continuăm cu realibitarea şi modernizarea salonului de terapie intensivă post operatorie.

Sperăm ca într-o lună de zile să finalizăm toate lucrările”, ne-a precizat dr. Apostoae, managerul spitalului.

Spaţiile deja renovate sunt dotate cu aparatură şi mobilier nou, iar pereţii verzi parcă oferă acea senzaţie de calm, de care au nevoie femeile gravide sau noile mămici când îşi nasc pruncii.

Lucrările executate până acum la această secţie s-au datorat finanţărilor nerambursabile primite de la Primăria Târgu Neamţ şi Consiliul Judeţean Neamţ, fiind suplimentate parţial din fondurile proprii ale spitalului. În total, 3 miliarde de lei vechi.

Vor urma însă şi alte investiţii. Autorităţile au depăşit barierele impuse de specificul acestei clădiri (monument istoric):

„Cum arată acum secţia de Nou născuţi, aşa va arăta întreg corpul principal, inclusiv secţia de Medicină Internă. Ce e important să ştie toată lumea e că Ministerul Dezvoltării, prin Compania Naţională de Investiţii (CNI) a aprobat finanţarea proiectului privind reabilitarea şi dotarea pavilionului central, în totalitate. Primăria urmează să realizeze din fonduri proprii studiile de fezabilitate şi proiectarea, plus avizele necesare, după care ministerul va începe lucrările pentru secţiile de Ginecologie şi Medicină Internă. Proiectul a fost introdus pe lista de investiţii de CNI săptămâna trecută. Pe această cale, aduc mulţumiri Guvernului PSD + ALDE, Consiliului Judeţean Neamţ şi tuturor celor care s-au implicat pentru obţinerea de fonduri necesare”, a declarat primarul Daniel Harpa.

Dr. Apostoae este conştient de minusul pe care îl are unitatea spitalicească în ochii potenţialilor pacienţi, dar rămâne optimist, ţinând cont de numeroasele investiţii realizate sau în curs de realizare (reabilitare şi modernizare clădiri, dotare cu aparatură medicală performantă, noi medici).

„Spitalul din Târgu Neamţ are o vechime de 165 de ani. Din cauza aspectului mai învechit, a existat o oarecare reticenţă în rândul femeilor însărcinate. O dată cu noile investiţii, secţia de Obstetrică Ginecologie, şi nu numai, se va ridica la standarde europene din toate punctele de vedere şi sunt convins că toate femeile din zonă vor veni cu mai mult drag la acest spital”,  a conchis managerul unităţii spitaliceşti de sub Cetate.

Andreea Trăsnea

Citeşte şi:

Maternitatea din Târgu Neamț, între mit şi realitate (2017)

3 Comentarii
 1. Alex spune

  Domnule primar de ce trebuie sa finantati un proiect de reabilitare care se poate face cu fonduri europene?!
  Mai ale ca actualul manager al institutiei e un cunoscator a fondurilor eupene. Are pancarda cu finantarea europena la poarta. Primele doua constructii la intrarea in Oglinzi dinspre Tg. Neamt pe partea stanga.

 2. victor laiu spune

  nu se poate cu fonduri europene pt ca nu se pot fura. olaful verifica fiecare banut , bani luati de la guvern se pot fura usor, nu verifica nimeni.

 3. Bia spune

  Arată ca la morga intrarea și holul maternității.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate