Festivalul „Datini și Obiceiuri în comuna Vânători Neamț”, ediţia a XVIII-a

0

Cea de-a XVIII-a ediție a Festivalului de „Datini și Obiceiuri în comuna Vânători Neamț” a încălzit sufletul și a încântat auzul și văzul a zeci de participanți.

Alături de grupurile artistice care au evoluat pe scenă, au fost şi autorități locale, profesori, părinți, sau simpli iubitori de tradiții.

În deschiderea programului, prezentatoarea Cristina Petrariu, i-a oferit cuvântul celei mai iubite doamne a comunei, primarul Maria Petrariu.

Suntem la sfârșitul anului 2017, un an care a trecut cu bune și cu rele, dar care cu ajutorul lui Dumnezeu au fost depășite toate cu bine. De 18 ani, încercăm prin aceste obiceiuri să popularizăm tot ce se cheamă valori locale, să păstram obiceiurile și datinile pentru a le transmite generațiilor care vin și să le facem cunoscute.

Căutăm în lada de zestre a comunei Vânători Neamț să scoatem tot ce-i mai frumos la iveală și astfel să dăm ocazia celor care doresc, să le îndrăgească și să transmită mai departe. Mulțumim întâi Bunului Dumnezeu, pentru că am ajuns sănătoși și pentru că am realizat toate obiectivele pe care ni le-am propus până la acest final de an, și urăm – cu această ocazie, din toată inima și cu sinceritatea, locuitorilor din comuna Vânători ca tot ce-i mai bun să le dea Bunul Dumnezeu.

Este însă important și să încercăm să fim mai buni, mai înțelegători, să ne acceptăm unul pe celălalt așa cum suntem, cu bune cu rele”, a spus Maria Petrariu, primarul comunei Vânători- Neamţ.

Evenimentul artistic desfășurat a treia zi de Crăciun, în sala Căminului Cultural „Mihail Sadoveanu” a comunei Vânători Neamț, a întreținut bucuria sufletească și voia bună ore întregi. Acest lucru s-a datorat atât organizatorilor, cât şi grupurilor participante, de la școlile din localitate, corurilor și ansamblurilor folclorice din Vânători-Neamț, precum și invitaților speciali.

Ansamblul folcloric “Dor Vânătorean” din Vânători a fost înfiinţat cu sprijinul Primăriei Vânători în anul 2009 şi este coordonat de profesorul Vasile Urzică.

Ansamblul folcloric „Şezătoarea” (Vânători –  Neamţ) a fost înfiinţat în urmă cu 20 de ani şi are un repertoriu de cântece şi jocuri populare autentice, transmise din generaţie în generaţie şi culese chiar de elevii din componenţă.

1

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate