Fluxul de turiști din Ținutul Zimbrului, monitorizat cu ajutorul voluntarilor

0

27 de tineri voluntari au participat la acțiuni de monitorizare a fluxului de turiști în destinația ecoturistică Ținutul Zimbrului (BisonLand), în perioada mai 2018- mai 2019.

„Monitorizarea s-a realizat prin intermediul unei aplicații mobile.

Voluntarii au intervievat turiștii întâlniți atât în sezon, cât și în extrasezon, în timpul săptămânii, dar și în weekend. Au fost alese șase puncte de monitorizare- Cetatea Neamț, Casa Memorială Ion Creangă din Humulești, Mănăstirea Neamț, Mănăstirea Agapia, Mănăstirea Secu și Zimbrăria Dragoș Vodă/sediul Parcului Natural Vânători- Neamț. Răspunsurile primite de la turiști au fost înregistrate și transmise spre baza de date a aplicației”, explică Viorela Chiper de la Asociația “Ținutul Zimbrului”- managerul proiectului în cadrul căruia a avut loc această acțiune de monitorizare.

Miercuri, 5 iunie, voluntarii (majoritatea elevi în clasele de Turism de la Colegiul Tehnic „Ion Creangă” Târgu Neamț) s-au întâlnit pentru a vorbi despre această nouă experiență trăită. Activitatea de monitorizare a destinației ecoturistice în care și ei trăiesc a fost una benefică pentru dezvoltarea lor personală. I-a ajutat să-și dezvolte aptitudinile civice, interpersonale și sociale, dar și cele lingvistice și de tehnologie.

Cu acest prilej, Viorela Chiper de la Asociația „Ținutul Zimbrului” le-a înmânat certificatele de voluntariat.

Peste 200 de chestionare au fost completate de către turiștii ajunși în zonă, iar răspunsurile lor vor contribui la consolidarea destinației de ecoturism Tinutul Zimbrului. „Datele colectate vor fi analizate în perioada următoare, ajutându-ne să înțelegem mai bine care e profilul turiștilor care ajung în zona, ce caută aceștia, ce să îmbunatățim pe viitor în procesul de dezvoltare al destinației”, a conchis Viorela Chiper.

Activitatea a fost posibilă în cadrul proiectului „Consolidarea destinației de ecoturism Ținutul Zimbrului”, proiect implementat de Asociația Ținutul Zimbrului și finanțat de Fundația pentru Parteneriat și Fundația Româno- Americană.

Ținutul Zimbrului este microregiunea suprapusă peste Parcul Natural Vânători Neamț, oraşul Târgu Neamț și comunele Agapia, Vânători – Neamț, Bălțătești, Crăcăoani.

Andreea Trăsnea

dolinex

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate